co dzisiaj na obiad?

Obserwuj wątek

Odp: co dzisiaj na obiad?

Mi poprostu tak strasznie brakuje weny na gotowanie i wymyslanie czegos nowego i smacznego, ze az szkoda...

Sonduli
  • Sonduli

• Przepisy: 6
  • Artykuły: 0
Ja dziś skromnie parówki w sosie pomidorowym, ziemniaki tłuczone i sałata ze śmietaną.

luna
  • luna

• Przepisy: 359
Dziewczyny ja to wogole jestem "kapusciara" lubie kazdy jej rodzaj

Odp: Odp: co dzisiaj na obiad?

Sarenka
  • Sarenka

• Przepisy: 571
  • Artykuły: 1
luna napisał(a):

Dzisiaj znowu kapustka-jest tak pyszna, ze nie umiem sie jej oprzec Podalam z ziemniakami i filetem z kury.

Zazdroszcze tej kapustki, juz wczoraj sie na nia oblizywalam

Babciagramolka
W zasadzie powinnam to chyba wstawic w potrawy na kryzys - bo to taka zupka z wykorzystaniem wywaru od innej potrawy . Na bazie wywaru z ,, Faszerowanej papryki na grzybowo ,, zrobiłam kartoflankę czyli ,,Zupkę po paprykową ,, .
Wyszło coś tak obłędnego że muszę teraz przerobić przepis na samodzielny ( zrobię z malutkimi klopsikami z mielonego z ryżem takimi z farszu do papryk . Goraco polecam wszystkim pomysł na zużycie wywaru np z gotowania pulpetów ( dodac paprykę , grzyby , ziemniaki i marchew ) .
obrazek

andzia67
  • andzia67

• Przepisy: 58
luna napisał(a):

Dzisiaj znowu kapustka-jest tak pyszna, ze nie umiem sie jej oprzec Podalam z ziemniakami i filetem z kury.

Mniam mniam ale mi Lunko narobiłaś ochoty ta kapustką

luna
  • luna

• Przepisy: 359
obrazek

evita0007
  • evita0007

• Przepisy: 423
andzia67 napisał(a):

A u mnie wołowinka po burgundzku

Andzia ,mnie tu ząb boli a Ty takie smaczności serwujesz ech;/;/ mniam,mniam

Sonduli
  • Sonduli

• Przepisy: 6
Ja dziś się zabieram za zrobienie "paruchów" inna nazwa to buchty lub kluski na parze do tego będą sosy jeden z czarnych jagód a drugi z truskawek i jeszcze śmietanka z wanilią

Odp: Odp: Odp: Odp: co dzisiaj na obiad?

thegrooba
  • thegrooba

• Przepisy: 199
MIUCCIA napisał(a):

Thegooba, u Ciebie to wyglada zawsze tak ladnie. Sliczne zdjecia oprocz pysznych dan

dzięki Miuccia Bylo pysznie i mogę polecaća najbardziej cieszy mnie to, że w końcu dorwałam bataty - mam kilka w zapasie oraz dostałam nowe serwetki niby nic a jednak się cieszę hihi

Odpowiedz na/ edytuj co dzisiaj na obiad?