Smardze to taki rarytas, którego nie jadłam nigdy, a chciałabym spróbować Mają też fajną strukturę kapelusza a ja lubię takie kontrasty na talerzu.Jestem ciekawa do jakiego grzyba które jadłam w smaku są one podobne...
podobno można czasami kupić suszone w supermarketach więc szukaj a jak nie to na początku maja planuj wypad na Słowację - tam można zbierać bo u nas, w Polsce, są pod ochroną...
a smak? trudno porównać je do jakichś innych grzybów bo mają swój własny aromat, są delikatne i bardzo smaczne
zmieniono 1 raz (ostatnio 05 mar 2011 20:51 przez Pyza)
muszę je wkońcu dorwać ostatnio w Piotrze i Pawle nie było, a jak juz jestem to zaglądam do zamrażarek. Dzis miałam isć, ale wszystko co chciałam dorwałam w Tesco
Smardze to taki rarytas, którego nie jadłam nigdy, a chciałabym spróbować Mają też fajną strukturę kapelusza a ja lubię takie kontrasty na talerzu.Jestem ciekawa do jakiego grzyba które jadłam w smaku są one podobne...
Deser gotowy - prosta 'szarlotka' jabłkowo-truskawkowa na bazie kisielu i biszkopcików. Pyszna i lekka
Thegrooba a przepisik na ten pyszny deserek wstawisz?
a wstawiłam jest dostępny tu- zajrzyj do profilu, jak i na moim blogu
A dziś na obiadek miałam faszerowane 'paprykarzem' bułki a na deser także to samo ciasto)
co dzisiaj na obiad?
Obserwuj wątekOdp: co dzisiaj na obiad?
Sonduli
Odp: Odp: Odp: co dzisiaj na obiad?
Pyza
podobno można czasami kupić suszone w supermarketach więc szukaj a jak nie to na początku maja planuj wypad na Słowację - tam można zbierać bo u nas, w Polsce, są pod ochroną...
a smak? trudno porównać je do jakichś innych grzybów bo mają swój własny aromat, są delikatne i bardzo smaczne
Odp: Odp: co dzisiaj na obiad?
thegrooba
muszę je wkońcu dorwać
thegrooba
Smardze to taki rarytas, którego nie jadłam nigdy, a chciałabym spróbować
Odp: co dzisiaj na obiad?
Pyza
luna
Odp: Odp: Odp: co dzisiaj na obiad?
thegrooba
a wstawiłam
A dziś na obiadek miałam faszerowane 'paprykarzem' bułki a na deser także to samo ciasto
andzia67
Thegrooba a przepisik na ten pyszny deserek wstawisz?
Babciagramolka
dusia30
Piekna zapiekanka.A przepis będzie?