U nas dzisiaj byly gnocchi z pesto rukolowo-bazyliowym,to moje drugie podejscie do tych włoskich kluseczek,jeszcze nie idealne ale już nie takie jak te pierwsze
Netko już mi ślinka leci wyglądają wspaniale,ja próbowałam chyba z 5 razy i uwierz żadne nie były tak wspaniałe jak twoje
Dziekuje
Moje pierwsze gnocchi byly paskudne,te drugie sa lepsze ale ciagle daze do doskonalosci ,jak na razie najwiekszym problemem jest zrobienie tych prazkow na "grzbietach" A ciekawa jestem jak robisz gnocchi,czy tez tylko maka i ziemniaki czy moze dodajesz cos jeszcze?
Buniu,czasami mozna spotkać przepisy z jajkiem czy gałka muszkatałową.Ja własnie mam najwiekszy problem z tym widelcem
Robi się jak nasze kopytka - ziemniaki, mąka i szczypta soli - a prążki są od przetoczeniu po ząbkach widelca .Niczym się od kopytek nie różnią tylko podaniem i dodatkami . U nich pesto u nas sos grzybowy - itp.
Buniu,czasami mozna spotkać przepisy z jajkiem czy gałka muszkatałową.Ja własnie mam najwiekszy problem z tym widelcem,a roznia sie przede vwszystkim ksztaltem
U nas dzisiaj byly gnocchi z pesto rukolowo-bazyliowym,to moje drugie podejscie do tych włoskich kluseczek,jeszcze nie idealne ale już nie takie jak te pierwsze
Netko już mi ślinka leci wyglądają wspaniale,ja próbowałam chyba z 5 razy i uwierz żadne nie były tak wspaniałe jak twoje
Dziekuje
Moje pierwsze gnocchi byly paskudne,te drugie sa lepsze ale ciagle daze do doskonalosci ,jak na razie najwiekszym problemem jest zrobienie tych prazkow na "grzbietach" A ciekawa jestem jak robisz gnocchi,czy tez tylko maka i ziemniaki czy moze dodajesz cos jeszcze?
Ja zawsze robiłam uparcie z jednego przepisu
1 kg mączystych ziemniaków
250 g mąki pszennej
35 g masła
sól
...i tak zawsze robiłam ,niestety zero rezultatu,ciapkowate wychodził a raz jakdałam za dużo mąki to twarde,ajjjj szkoda gadać.A tak je lubię
Nie miałam czasu,więc teraz dodaję hurtem.
1.leczo z gulaszem wieprzowym
2.wieprzowina w musztardzie faszerowana frankfuterkami
3.kartoflanka z wieprzowiną
U nas dzisiaj byly gnocchi z pesto rukolowo-bazyliowym,to moje drugie podejscie do tych włoskich kluseczek,jeszcze nie idealne ale już nie takie jak te pierwsze
Netko już mi ślinka leci wyglądają wspaniale,ja próbowałam chyba z 5 razy i uwierz żadne nie były tak wspaniałe jak twoje
Dziekuje
Moje pierwsze gnocchi byly paskudne,te drugie sa lepsze ale ciagle daze do doskonalosci ,jak na razie najwiekszym problemem jest zrobienie tych prazkow na "grzbietach" A ciekawa jestem jak robisz gnocchi,czy tez tylko maka i ziemniaki czy moze dodajesz cos jeszcze?
Robi się jak nasze kopytka - ziemniaki, mąka i szczypta soli - a prążki są od przetoczeniu po ząbkach widelca .Niczym się od kopytek nie różnią tylko podaniem i dodatkami . U nich pesto u nas sos grzybowy - itp.
U nas dzisiaj byly gnocchi z pesto rukolowo-bazyliowym,to moje drugie podejscie do tych włoskich kluseczek,jeszcze nie idealne ale już nie takie jak te pierwsze
Netko już mi ślinka leci wyglądają wspaniale,ja próbowałam chyba z 5 razy i uwierz żadne nie były tak wspaniałe jak twoje
Dziekuje
Moje pierwsze gnocchi byly paskudne,te drugie sa lepsze ale ciagle daze do doskonalosci ,jak na razie najwiekszym problemem jest zrobienie tych prazkow na "grzbietach" A ciekawa jestem jak robisz gnocchi,czy tez tylko maka i ziemniaki czy moze dodajesz cos jeszcze?
U nas dzisiaj byly gnocchi z pesto rukolowo-bazyliowym,to moje drugie podejscie do tych włoskich kluseczek,jeszcze nie idealne ale już nie takie jak te pierwsze
Netko już mi ślinka leci wyglądają wspaniale,ja próbowałam chyba z 5 razy i uwierz żadne nie były tak wspaniałe jak twoje
U nas dzisiaj byly gnocchi z pesto rukolowo-bazyliowym,to moje drugie podejscie do tych włoskich kluseczek,jeszcze nie idealne ale już nie takie jak te pierwsze
zmieniono 1 raz (ostatnio 20 wrz 2011 21:29 przez Netka)
co dzisiaj na obiad?
Obserwuj wątekOdp: Odp: Odp: Odp: Odp: co dzisiaj na obiad?
Netka
Buniu,czasami mozna spotkać przepisy z jajkiem czy gałka muszkatałową.Ja własnie mam najwiekszy problem z tym widelcem,a roznia sie przede vwszystkim ksztaltem
Odp: Odp: Odp: Odp: co dzisiaj na obiad?
gosiczek821
Ja zawsze robiłam uparcie z jednego przepisu
1 kg mączystych ziemniaków
250 g mąki pszennej
35 g masła
sól
...i tak zawsze robiłam ,niestety zero rezultatu,ciapkowate wychodził a raz jakdałam za dużo mąki to twarde,ajjjj szkoda gadać.A tak je lubię
Odp: co dzisiaj na obiad?
eli_555
1.leczo z gulaszem wieprzowym
2.wieprzowina w musztardzie faszerowana frankfuterkami
3.kartoflanka z wieprzowiną
Odp: Odp: Odp: Odp: co dzisiaj na obiad?
Babciagramolka
Robi się jak nasze kopytka - ziemniaki, mąka i szczypta soli - a prążki są od przetoczeniu po ząbkach widelca .Niczym się od kopytek nie różnią tylko podaniem i dodatkami . U nich pesto u nas sos grzybowy - itp.
Odp: Odp: Odp: co dzisiaj na obiad?
Netka
Dziekuje
Moje pierwsze gnocchi byly paskudne,te drugie sa lepsze ale ciagle daze do doskonalosci ,jak na razie najwiekszym problemem jest zrobienie tych prazkow na "grzbietach" A ciekawa jestem jak robisz gnocchi,czy tez tylko maka i ziemniaki czy moze dodajesz cos jeszcze?
Odp: co dzisiaj na obiad?
piwonia
Odp: Odp: co dzisiaj na obiad?
gosiczek821
Netko już mi ślinka leci wyglądają wspaniale,ja próbowałam chyba z 5 razy i uwierz żadne nie były tak wspaniałe jak twoje
Odp: co dzisiaj na obiad?
agabi22
Odp: co dzisiaj na obiad?
Netka
Odp: co dzisiaj na obiad?
gosiczek821