co dzisiaj na obiad?

Obserwuj wątek

Odp: co dzisiaj na obiad?

Wiatrak
  • Wiatrak

• Przepisy: 1
  • Artykuły: 0
Tak na szybkiego, ryż z mięsem
obrazek

Sarenka
  • Sarenka

• Przepisy: 571
  • Artykuły: 1
Sarence ugotowalam ulubione uszka - zjadla wszystkie widoczne na zdj., a z mezem zjedlismy przepyszne piersi kurczaka pod pierzynka.
obrazek obrazek

thegrooba
  • thegrooba

• Przepisy: 199
Ja już po I bylo wysmienite Tagiatelle razowe z pieczarkami, cytryną, czosnkiem i świeżą natką.
obrazek obrazek

luna
  • luna

• Przepisy: 359
Na obiad biala kielbasa z piekarnika i marchewka z ziemniakami
obrazek

thegrooba
  • thegrooba

Piszę się na ananasowe Wrociłam z miasta, bylam z kolezanką na piwie. Dopadl mnie glod na kostkę twarogu i chleb z szynką. A kebab w miescie kusił... Odpoczynek? Ja odpoczywam wsród garów, sama przyjemność i frajda

Śliweczka
  • Śliweczka

• Przepisy: 133
Miałam mieć dzisiaj wolne od garów,ale jednak naszła mnie ochota,żeby trochę po pichcić.A to efekt mojej dzisiejszej pracy :ananasowe pałeczki i bukiet warzyw z podrobami.
obrazek obrazek

thegrooba
  • thegrooba

...i wtedy jak widze efekt na ekranie aparatu, od razu widze że prześwietlone to zmieniam na aparacie w opcji automatycznej na minus - czyli przyciemniam. A gdy wychodzi za ciemne to na +, czyli rozjaśniam obraz Obróbka zdjec w kompie nie jest konieczna. wystarczy poprobować zmmieniajac najprostsze ustawienia aparatu, oczywiście danie znów stygnie, ale co tam Często robię mnóstwo zdjęć jednego dania, w roznych oswietleniach , ujeciach i opcjach aparatu - ucze się., Zasypałamjuz nimi 2 komputery- wersje pelnorozmiarowe i zmniejszone. Gdy jest mocne słońce, to robie zdj w domu lub przyciemniam w opcjach aparatu ( u mnie to prawa strzałka z opcja +/- , obok klawisza głównego OK), tak dlugo aż efekt będzie zadowalający, zwyke to 2 - 3 próby

Pyza
  • Pyza

• Przepisy: 988
  • Artykuły: 74
czasami właśnie te rady osoby uczącej się, razem z przykładami, są bardzo cenne bo dobrze tłumaczą co można zrobić dobrze a co źle
co do białego nakrycia stołu to czasami bywa ryzykowne bo przy dobrym świetle często robią prześwietlenia, za jasne miejsca...

Odp: Odp: co dzisiaj na obiad?

thegrooba
  • thegrooba

Pyza napisał(a):

thegrooba, może zastanowiłabyś się nad poprowadzeniem kącika porad na temat fotografii kulinarnej - jak dobrać tło, jak ułożyć potrawę, co ze światłem...Robisz piękne zdjęcia i wiele osób mogłoby się od Ciebie uczyć. Wiem, że dużo zależy od sprzętu, ale to często wymówka - ja już się piszę na lekcje

Hmm... to nie jest zły pomysł, choć nie jestem expertem, uczę się sama, na swoich błędach, nowe spostrzeżenia wcielam w życie i chętnie podzielę się tym co dostrzegłam Wtedy będziemy mogli sobie dawać wskazówki nawzajem. Może nowy wątek..?
Dzisiejszy obiad - skrzydełka z syropem klonowym i dżemem papaja - marakuja i kalafior do obiadu ( tu wykorzystałam nową miseczkę -, dzięki Siostra By było jak najwięcej światła, wystawiłam stolik na balkon i użyłam białych naczyń i białego obrusika aby oszukać tę szarą pogodę i by zdj. było "soczyste". Skrzydełka posmarowałam tuż przed fotką syropem klonowym za pomocą pędzelka.
obrazek obrazek obrazek

Wiatrak
  • Wiatrak

• Przepisy: 1
Dziś na talerzu wylądował kurczak na sałacie lodowej wraz ze smażonymi warzywkami (papryka,pieczarki,cebula) . Zdjęcia jak zwykle zapomniałem zrobić

Odpowiedz na/ edytuj co dzisiaj na obiad?