co dzisiaj na obiad?

Obserwuj wątek

Odp: co dzisiaj na obiad?

luna
  • luna

• Przepisy: 359
  • Artykuły: 0
Na zyczenie najmlodszego w rodzinie dzisiaj frytkowo-gyrosowo
obrazek

Jojo
  • Jojo

• Przepisy: 84
  • Artykuły: 1
Nie wiem czy watek obiadowy stanie sie ciekawszy jezeli kazdy zacznie w innym dialekcie albo w innym jezyku wstawiac swoje obiadowe menu . Przyznam ze to ciekawy temat ale proponuje stworzyc nowy watek np. Pod jaka nazwa znamy poszczegolne dania , lub cos w tym stylu... Jestem pewna ze sporo uzytkownikow przylaczy sie do dyskusji

Bahus
  • Bahus

• Przepisy: 624
  • Artykuły: 5
Klemcugi na zalckaście to prawie to samo co klemcuszki na zalckaściszce, tyle że bierzesz mniej kamsztyku i sznytloch zamiast redychów. Można przegryzać leberką od dobrego chabaśnika lub sosyskami. Przepis dostałem od Benia i jego istnej Froncki, które robią u Ceglorza. Aż sznupa się kielczy jak szczuny z Chwaliszewa na obiad du mnie wdepną. Mówię Wom gdzik w gierach a w porach galara, gdy kalafa klemcugów pełna.
Opis: Oddany Przyjaciel, który odszedł do krainy wiecznego szczęścia.

luna
  • luna

• Przepisy: 359
  • Artykuły: 0
Tez juz zrobilam w tej wersji golabki, sa smaczne, ale musze przyznac, ze pozostaje zwolenniczka tych tradycyjnych. Uwielbiam kapuste i moje golabki sa "grubo" w nie zawijane.

Babciagramolka
Wreszcie się za nie zabrałam- mówię o ,,lewniwych gołąbkach ". Jadałam u córki w domu robiłam wszelkie wersje tradycyjnych zawijanych w kapustę. Ostatnio chciało nam sie gołąbków ale jak pomyślałam o kupowaniu całej główki kapusty na dwie osoby i że piotem będą musiała tą kapustę jakoś przerobić to mi ochota przechodziła, O robieniu metodą córy zadecydował przypadek- po prostu były malutkie główki włoskiej kapusty przecenione . No in są - podjadałam to wiem , ze smaczne .( ,, Gołąbki,, wg córci Buni .
obrazek

eli_555
  • eli_555

• Przepisy: 1833
  • Artykuły: 12
Ja dzisiaj mam na obiad fasolkę po bretońsku.Częstujcie się.
obrazek

Odp: Odp: co dzisiaj na obiad?

Pyza
  • Pyza

• Przepisy: 988
  • Artykuły: 74
Bahus, przetłumacz z polskiego na nasze...

Odp: Odp: co dzisiaj na obiad?

Babciagramolka
Bahus napisał(a):

Śleperyby z myrdyrdą, klemcugi na zalckaście, ze sznytlochem i skrzyczkami. kompot glupkowo korbolowy.

Wszystkom pięknie- kartoflankę znam, kompot z żółtych śliweczek z dynią przeżyję. Ale co u licha mam posypać szczypiorkiem i skwarkami nie mam pojęcia . Znam klemy jako cukierki , cug to powietrze , zalc - sól - ale co to ma być razem nie mam pojęcia .Czy przypadkiem nie szare kluski kładzione ( te z ziemniaków )

Bahus
  • Bahus

• Przepisy: 624
  • Artykuły: 5
Śleperyby z myrdyrdą, klemcugi na zalckaście, ze sznytlochem i skrzyczkami. kompot glupkowo korbolowy.
Opis: Oddany Przyjaciel, który odszedł do krainy wiecznego szczęścia.

zewa
  • zewa

• Przepisy: 2423
  • Artykuły: 131
Ja dziś na obiad ugotowałam kasze jęczmienną z gulaszem z serc indyczych.
obrazek

zmieniono 1 raz (ostatnio 08 cze 2010 23:39 przez zewa)

Odpowiedz na/ edytuj co dzisiaj na obiad?