Moim zdaniem kawa jednak musi być w dniu człowieka jakieś przyjemności się należą Ja piję wie kawy dziennie i to kawy ziarniste https://czaskawy.pl/product-pol-1041-Riposso-Exclusive-Intensive-250g-ziarnista.html. Ze względu na intensywny smak i aromat ta mieszanka lubi być łączona z mlekiem, które nadaje jej nieco łagodności.
Wszystko w nadmiarze szkodzi. Jak wypijesz kawę czy dwie na dzień to katastrofy nie ma. Ale jak ktoś pije kawę za kawą i na dzień wypije ponad 10 kaw to już zdrowe nie jest.
Ostatnio mówi się o tym, że kawa może nas ustrzec przed Alzheimerem,, więc nie może być taka zła Pochodząca z dobrych źródeł, po odpowiedniej obróbce i dobrze zaparzona na pewno nie zaszkodzi, byle z umiarem.
Naprawdę? Łagodniejsza? Rozmawiałam ostatnio ze znajomym i powiedział mi, że mleko blokuje wchłanianie kofeiny, więc kawa nie daje :"kopa". Słyszeliście o tym?
Czy kawa jest zdrowa? Hmm... Ostatnio się dowiedziałam, że aby zneutralizować jedną filiżankę czarnej kawy w naszym organizmie potrzeba 20 szklanek wody. Co o tym sądzicie?
Czy kawa jest zdrowa?
Obserwuj wątekOdp: Czy kawa jest zdrowa?
ReniaMa
Odp: Czy kawa jest zdrowa?
misia5
Odp: Odp: Odp: Czy kawa jest zdrowa?
kaxto-nic
Odp: Odp: Czy kawa jest zdrowa?
ewela24
kaxto-nic
Odp: Odp: Czy kawa jest zdrowa?
ewela24