Taka łódeczka jest zrobiona z ogórka, należy ściąć po długości wierzch zostawiając kawałek jak ucho do koszyka. Wydrążyć środek z ogórka jak również z tej części odciętej wybrać środek i pociąć na kilka małych kawałków , nabić na szpikulec od szaszłyka i gotowe. Podobną łódeczkę można zrobić z banana. A oto kilka innych .
Wygląda super Poproszę o więcej propozycji i instrukcje jak się robi taki cuda, chciałbym żonie zaimponować! :-D
Mam w domu taki sprzęt : http://www.stylowazastawa.pl/produkt/39732/dekorator_spiralny_do_warzyw_ibili.html Jakiś pomysł jak wykorzystać takie spiralki do dekoracji?
PS Bardzo chciałbym się dowiedzieć jak się robi taki hmmm chyba statek jak na ostatnim zdjęciu!
Tak sobie czasami myślę, czy aby wymyślne dekoracje nie są przerostem formy nad treścią.Czasem to nawet nie wiadomo jak się zabrać do pokrojenia bardzo udekorowanego tortu
Przyznam,że czasami wygląd był bardziej pozytywny niż smak tortów, które miałam okazje próbować.I odwrotnie-wygląd prosty, mało ozdób, a smak...niebo w gębie.
Najlepiej jak jest umiar we wszystkim.
Tak sobie czasami myślę, czy aby wymyślne dekoracje nie są przerostem formy nad treścią.Czasem to nawet nie wiadomo jak się zabrać do pokrojenia bardzo udekorowanego tortu
Dekoracje potraw i półmisków
Obserwuj wątekOdp: Odp: Odp: Dekoracje potraw i półmisków
oszude
Odp: Odp: Dekoracje potraw i półmisków
zbysiowa
Kapitalne
Odp: Dekoracje potraw i półmisków
oszude
oszude
Odp: Odp: Odp: Dekoracje potraw i półmisków
marek_j
Mam w domu taki sprzęt : http://www.stylowazastawa.pl/produkt/39732/dekorator_spiralny_do_warzyw_ibili.html Jakiś pomysł jak wykorzystać takie spiralki do dekoracji?
PS Bardzo chciałbym się dowiedzieć jak się robi taki hmmm chyba statek jak na ostatnim zdjęciu!
zbysiowa
Bardzo się podoba, proszę o więcej
oszude
oszude
msewka
Przyznam,że czasami wygląd był bardziej pozytywny niż smak tortów, które miałam okazje próbować.I odwrotnie-wygląd prosty, mało ozdób, a smak...niebo w gębie.
Najlepiej jak jest umiar we wszystkim.
Bahus