O kurcze, niezła technologia . Fajnie że wszystko idzie tak do przodu, bo nie dosyć że gotowanie sprawniej idzie, to dodatkowo energii możemy trochę przyoszczędzić [/quote]
To chyba nie jest jakaś najnowocześniejsza technologia po prostu kwestia przewodzenia ciepła przez odpowiednie metale Ale bajer w kuchni jest i zawsze coś niby oszczędzisz ale raczej w długiej perspektywie.
Ballbina napisał(a):
zqa i jak się sprawdza patelnia od selection? Przyznam że zastanawiam się czy jej nie kupić Taki prezent pod choinkę hihih
Według mnie jest dobra, ponieważ nic do niej nie przywiera. Bardzo fajnie się na niej np. mieso smaży czy placki ziemniaczane. Ma jakiś specjalny teflon, który własnie nie daje przywierać potrawom.
O kurcze, niezła technologia . Fajnie że wszystko idzie tak do przodu, bo nie dosyć że gotowanie sprawniej idzie, to dodatkowo energii możemy trochę przyoszczędzić [/quote]
Zastanawiam się czy można tą oszczędność zauważyć np na rachunkach ? Oj tak sprawny sprzęty kuchenne naprawdę ułatwiają gotowanie i zachęcaj do robienia czegoś pysznego
@Moniczqa i jak się sprawdza patelnia od selection? Przyznam że zastanawiam się czy jej nie kupić Taki prezent pod choinkę hihih
Może na mikołaja ? Wtedy będzie okazja żeby upichcić coś pysznego akurat na święta. Słyszałam że patelnia jest bardzo dobra, nawet dzisiaj w sklepie widziałam patelnie ambition ale wydaje mi się że z innej serii
W teorii polegać by to miało na tym, że jak te 3 warstwy się nagrzeją to wyłączasz gaz/prąd czy na co tam masz kuchenkę i dno oddając ciepło wciąż gotuje potrawę wewnątrz. Dzięki temu energia się nie zużywa, a Ty dalej gotujesz na takiej samej temperaturze.
O kurcze, niezła technologia . Fajnie że wszystko idzie tak do przodu, bo nie dosyć że gotowanie sprawniej idzie, to dodatkowo energii możemy trochę przyoszczędzić
@Moniczqa i jak się sprawdza patelnia od selection? Przyznam że zastanawiam się czy jej nie kupić Taki prezent pod choinkę hihih
Odp: Odp: Odp: Odp: Odp: Odp: Odp: Emaliowane czy nierdzewne
Hah jeszcze na taki pomysł nie wpadłaś !? na czym by miała polegać ta oszczędność ?
W teorii polegać by to miało na tym, że jak te 3 warstwy się nagrzeją to wyłączasz gaz/prąd czy na co tam masz kuchenkę i dno oddając ciepło wciąż gotuje potrawę wewnątrz. Dzięki temu energia się nie zużywa, a Ty dalej gotujesz na takiej samej temperaturze.
Odp: Odp: Odp: Odp: Odp: Odp: Odp: Emaliowane czy nierdzewne
Nie powiem ci jak długo, bo nie wpadłam na pomysł stania ze stoperem i sprawdzania tego Na pewno kilkanaście minut po skończeniu gotowania jak przykryjesz garnek pokrywką to będzie jedzenie ciepłe. A to 3 warstwowe dno to nie tylko do utrzymania ciepła ale takze pomaga w gotowaniu i niby w osczędności ale tego to za bardzo nie widzię.
Hah jeszcze na taki pomysł nie wpadłaś !? na czym by miała polegać ta oszczędność ?
Odp: Odp: Odp: Odp: Odp: Odp: Emaliowane czy nierdzewne
A czy te garnki nadają się do wrzucenia do zmywarki ? Jestem w trakcie szukania czegoś nowego, ale przyznam że jestem leniem i nienawidzę zmywać [/quote] Czasami garnki mają powłoki ułatwiające też zmywanie
Moniczqa napisał(a):
wiem ci jak długo, bo nie wpadłam na pomysł stania ze stoperem i sprawdzania tego Na pewno kilkanaście minut po skończeniu gotowania jak przykryjesz garnek pokrywką to będzie jedzenie ciepłe. A to 3 warstwowe dno to nie tylko do utrzymania ciepła ale takze pomaga w cgotowaniu i niby w osczędności ale tego to za bardzo nie widzię.
ma to sens. Jakie produkty maja takie dno?
Odp: Odp: Odp: Odp: Odp: Emaliowane czy nierdzewne
Jeszcze ten standardowy scenariusz, obracasz się a tutaj jeszcze patelnia zostało Ja też już się przyzwyczaiłam do zmywarki najchętniej to bym wszystko tam wrzuciła. Wyczytałam też że garnki mają 3 warstwowe dno sprawdza się to ? Jak długo taki posiłek jest ciepły ?
Nie powiem ci jak długo, bo nie wpadłam na pomysł stania ze stoperem i sprawdzania tego Na pewno kilkanaście minut po skończeniu gotowania jak przykryjesz garnek pokrywką to będzie jedzenie ciepłe. A to 3 warstwowe dno to nie tylko do utrzymania ciepła ale takze pomaga w gotowaniu i niby w osczędności ale tego to za bardzo nie widzię.
Proszę cię... pokaż mi kogoś kto lubi zmywać 3 garnki i patelnię po obiedzie rodzinnym na przykład w niedzielę! Pewnie, że możesz je prać w zmywarce. Inaczej bym nawet na nie nie patrzyła
Jeszcze ten standardowy scenariusz, obracasz się a tutaj jeszcze patelnia zostało Ja też już się przyzwyczaiłam do zmywarki najchętniej to bym wszystko tam wrzuciła. Wyczytałam też że garnki mają 3 warstwowe dno sprawdza się to ? Jak długo taki posiłek jest ciepły ?
Emaliowane czy nierdzewne
Obserwuj wątekOdp:
Moniczqa
Według mnie jest dobra, ponieważ nic do niej nie przywiera. Bardzo fajnie się na niej np. mieso smaży czy placki ziemniaczane. Ma jakiś specjalny teflon, który własnie nie daje przywierać potrawom.
Odp: Odp: Odp: Odp: Odp: Odp: Odp: Odp: Odp: Emaliowane czy nierdzewne
zuzanek
Ballbina napisał(a):
Może na mikołaja ? Wtedy będzie okazja żeby upichcić coś pysznego akurat na święta. Słyszałam że patelnia jest bardzo dobra, nawet dzisiaj w sklepie widziałam patelnie ambition ale wydaje mi się że z innej serii
Odp: Odp: Odp: Odp: Odp: Odp: Odp: Odp: Emaliowane czy nierdzewne
Ballbina
O kurcze, niezła technologia . Fajnie że wszystko idzie tak do przodu, bo nie dosyć że gotowanie sprawniej idzie, to dodatkowo energii możemy trochę przyoszczędzić
@Moniczqa i jak się sprawdza patelnia od selection? Przyznam że zastanawiam się czy jej nie kupić Taki prezent pod choinkę hihih
Odp: Odp: Odp: Odp: Odp: Odp: Odp: Emaliowane czy nierdzewne
Moniczqa
U mnie w domu garnki i patelnia selection. Wiem też że w kolekcji loremis to występuje i prawdopodobnie taurus ale to już nie jestem pewna na 100%
Odp: Odp: Odp: Odp: Odp: Odp: Odp: Emaliowane czy nierdzewne
Moniczqa
W teorii polegać by to miało na tym, że jak te 3 warstwy się nagrzeją to wyłączasz gaz/prąd czy na co tam masz kuchenkę i dno oddając ciepło wciąż gotuje potrawę wewnątrz. Dzięki temu energia się nie zużywa, a Ty dalej gotujesz na takiej samej temperaturze.
Odp: Odp: Odp: Odp: Odp: Odp: Odp: Emaliowane czy nierdzewne
zuzanek
Przede wszystkim takie dno ma zastosowanie w garnkach czy patelniach, nie wiem czy gdzieś jeszcze można je znaleźć ?
Odp: Odp: Odp: Odp: Odp: Odp: Emaliowane czy nierdzewne
zuzanek
Moniczqa napisał(a):
Hah jeszcze na taki pomysł nie wpadłaś !? na czym by miała polegać ta oszczędność ?
Odp: Odp: Odp: Odp: Odp: Odp: Emaliowane czy nierdzewne
miminka
Odp: Odp: Odp: Odp: Odp: Emaliowane czy nierdzewne
Moniczqa
Nie powiem ci jak długo, bo nie wpadłam na pomysł stania ze stoperem i sprawdzania tego Na pewno kilkanaście minut po skończeniu gotowania jak przykryjesz garnek pokrywką to będzie jedzenie ciepłe. A to 3 warstwowe dno to nie tylko do utrzymania ciepła ale takze pomaga w gotowaniu i niby w osczędności ale tego to za bardzo nie widzię.
Odp: Odp: Odp: Odp: Emaliowane czy nierdzewne
zuzanek
Moniczqa napisał(a):
Jeszcze ten standardowy scenariusz, obracasz się a tutaj jeszcze patelnia zostało Ja też już się przyzwyczaiłam do zmywarki najchętniej to bym wszystko tam wrzuciła. Wyczytałam też że garnki mają 3 warstwowe dno sprawdza się to ? Jak długo taki posiłek jest ciepły ?