Emaliowane czy nierdzewne

Obserwuj wątek

Odp: Emaliowane czy nierdzewne

All4gastro_pl
Ja posiadam nierdzewne i jestem bardzo zadowolona bo liczy si przede wszystkim ich jakość oraz wysoka wytrzymałość. Sama firma ma drugorzędne znaczenie.

Odp: Odp: Odp: Odp: Odp: Odp: Emaliowane czy nierdzewne

mocsłodkości
misia5 napisał(a):

mocsłodkości napisał(a):

Ja używam garnków z pewnego szwedzkiego sklepu. Są świetne. Mają mega grube dno i są bardzo wytrzymałe. Gotuję w nich już kilka lat i jestem zadowolona w 100 %. Jedyny minus to fakt, że patelnia z kompletu jest makabrycznie ciężka Utrzymanie jej w jednej ręce to spory wyczyn


Też używam tych garnków Są świetne. Fakt ciężkie to one są, ale długo trzymają ciepło. Tylko z przetworami trzeba uważać, bo się przypalają nawet jak garnek jest zdjęty z gazu. Trzeba mieszać nawet przy napełnianiu słoików, bo można stracić sporo np. dżemu.


O tak. Masz rację. Dżem truskawkowy przypalił mi się makabrycznie. A zostawiłam go dosłownie na 5 minut po zestawieniu z ognia. Więcej tego błędu nie popełniłam

Odp: Odp: Odp: Odp: Odp: Emaliowane czy nierdzewne

misia5
  • misia5

  • Posty: 1916
  • Przepisy: 590
  • Artykuły: 0
mocsłodkości napisał(a):

Ja używam garnków z pewnego szwedzkiego sklepu. Są świetne. Mają mega grube dno i są bardzo wytrzymałe. Gotuję w nich już kilka lat i jestem zadowolona w 100 %. Jedyny minus to fakt, że patelnia z kompletu jest makabrycznie ciężka Utrzymanie jej w jednej ręce to spory wyczyn


Też używam tych garnków Są świetne. Fakt ciężkie to one są, ale długo trzymają ciepło. Tylko z przetworami trzeba uważać, bo się przypalają nawet jak garnek jest zdjęty z gazu. Trzeba mieszać nawet przy napełnianiu słoików, bo można stracić sporo np. dżemu.

Odp: Odp: Odp: Odp: Emaliowane czy nierdzewne

mocsłodkości
Ja używam garnków z pewnego szwedzkiego sklepu. Są świetne. Mają mega grube dno i są bardzo wytrzymałe. Gotuję w nich już kilka lat i jestem zadowolona w 100 %. Jedyny minus to fakt, że patelnia z kompletu jest makabrycznie ciężka Utrzymanie jej w jednej ręce to spory wyczyn

Odp: Odp: Odp: Emaliowane czy nierdzewne

ciasteczka
robaczek napisał(a):

Ja mam nierdzewne. Są świetne przy gotowaniu, ale trzeba uważać na plastikowe uszy, bo się topią jak się da za duży płomień pod garnkiem. Śmierdzi potem w całym domu i ciężko się tego smrodu pozbyć.


Zgadzam się. Ten smród jest niewyobrażalny, ale przynajmniej jak spadnie na podłogę to nic nie odpryśnie czego o garnkach emaliowanych powiedzieć nie można.

Odp: Odp: Emaliowane czy nierdzewne

robaczek
  • robaczek

  • Posty: 538
  • Przepisy: 0
  • Artykuły: 0
Ja mam nierdzewne. Są świetne przy gotowaniu, ale trzeba uważać na plastikowe uszy, bo się topią jak się da za duży płomień pod garnkiem. Śmierdzi potem w całym domu i ciężko się tego smrodu pozbyć.

Odp: Emaliowane czy nierdzewne

ciasteczka
biedroneczki napisał(a):

Jak w temacie. Jakie garnki lepsze? Rodzaj kuchenki ma na to jakiś wpływ czy można kupować w ciemno i każdy garnek pasuje do każdego modelu?


Ja używam i takich i takich. Osobiście wolę te z grubym dnem, bo potrawy dłużej są ciepłe, ale niestety przypalają się przetwory, bo podwójne dno długo oddaje swoje ciepło.

Emaliowane czy nierdzewne

biedroneczki
Jak w temacie. Jakie garnki lepsze? Rodzaj kuchenki ma na to jakiś wpływ czy można kupować w ciemno i każdy garnek pasuje do każdego modelu?

Odpowiedz na/ edytuj Emaliowane czy nierdzewne