Kochani - proszę o pomoc.
Wybieramy się na Grunwald z powodu 600 lecia bitwy. Będziemy obozowali od poniedziałku do niedzieli. Potem uczestniczymy oczywiście w bitwie. A teraz w czym problem:
- poszukuję przepisów z produktów dostępnych w 1410 roku
- poszukuję sposobów konserwowania mięsa i słoniny jak w 1410 roku czyniono
- przepisy powinny uwzględniać łatwy sposób przygotowywania w warunkach obozu
rycerskiego z końca XV wieku, a więc na ognisku.
- nie interesują mnie przepisy ze strony freha - te znam i niewiele one wnoszą.
Jeśli możecie, pomóżcie iżbyśmy z głodu nie pomarli, nim Król Jegomość bitwę Zakonowi wyda.
Grunwaldzkie menu 1410 rok
Obserwuj wątekGrunwaldzkie menu 1410 rok
Muzykus
Wybieramy się na Grunwald z powodu 600 lecia bitwy. Będziemy obozowali od poniedziałku do niedzieli. Potem uczestniczymy oczywiście w bitwie. A teraz w czym problem:
- poszukuję przepisów z produktów dostępnych w 1410 roku
- poszukuję sposobów konserwowania mięsa i słoniny jak w 1410 roku czyniono
- przepisy powinny uwzględniać łatwy sposób przygotowywania w warunkach obozu
rycerskiego z końca XV wieku, a więc na ognisku.
- nie interesują mnie przepisy ze strony freha - te znam i niewiele one wnoszą.
Jeśli możecie, pomóżcie iżbyśmy z głodu nie pomarli, nim Król Jegomość bitwę Zakonowi wyda.