Z herbat w torebkach to jedynie Dilmah bardzo lubię różne smaki. A tak to wszelkiego kalibru sypane, liściaste herbatki właśnie ze sklepu u mnie bodajże " czas na herbatkę"
Odp: Odp: Herbaciarnia :) Jaką herbatkę najchętniej pijecie?
Herbata.....to najwspanialszy napój zraz po wodzie niegazowanej....
Piję herbaty czerwone niearomatyzowane i aromatyzowane trawą cytrynową,werbeną cytrynową...a poza tym tylko liściasta kupiona w dobrym sklepie na wagę...i tak lubię żurawinową,czarną porzeczkę,wiśnia w rumie,truskawkową,fantazję,tropikalną
lubię też zielone herbaty np z pigwą,maliną,pomarańczą oraz białe np szampański bukiet
oczywiście wszystkie herbaty piję niesłodzone....
pozdrawiam smakoszy herbat
Odp: Herbaciarnia :) Jaką herbatkę najchętniej pijecie?
Herbaty nie pije w ogole ale moim gosciom serwuje:Czarna herbate zaparzam w dzbanku ,slodze (poniewaz wszyscy pija slodzona),wlewam do szklanek .Biore pomarancze i cytryne kroje srodkowe plastry i wkladam do szklanki najpierw plaster pomaranczy tak duzy by nie opadl na dno a opieral sie na sciance szklanki na to plasterek cytryny i gotowe!
Ja najlepiej lubię "Yunnan",liściastą,czarną,parzoną z łyżeczki liści w szklance z odrobiną cukru.Zielona jest podobno zdrowa,ale ten smak,nie mogę się do niej jakoś przekonać.Może nie znam dobrego przepisu na jej parzenie?
A ja lubię czerwoną, chociaż niektórzy twierdzą, że smakuje jak spleśniała ściółka. A to nieprawda Zieloną tez chętnie pijam. Oczywiście niesłodzoną, cukier zabija smak herbaty
Herbaciarnia :) Jaką herbatkę najchętniej pijecie?
Obserwuj wątekOdp: Herbaciarnia :) Jaką herbatkę najchętniej pijecie?
margolata
misia14
samo przebywanie w takim sklepie jest przyjemnością.....a herbatki sa po prostu wyśmienite i jest w czym wybierać
Odp: Odp: Odp: Herbaciarnia :) Jaką herbatkę najchętniej pijecie?
misia14
Piję herbaty czerwone niearomatyzowane i aromatyzowane trawą cytrynową,werbeną cytrynową...a poza tym tylko liściasta kupiona w dobrym sklepie na wagę...i tak lubię żurawinową,czarną porzeczkę,wiśnia w rumie,truskawkową,fantazję,tropikalną
lubię też zielone herbaty np z pigwą,maliną,pomarańczą oraz białe np szampański bukiet
oczywiście wszystkie herbaty piję niesłodzone....
pozdrawiam smakoszy herbat
Papaja
carmela
amadeo
cherry
Ines
Mufinka1
Babciagramolka