Ja też przede wszystkim jestem fanem kuchni śródziemnomorskiej. Oliwa z oliwek, oliwki, makarony, owoce morza itd. Ale lubię też inne regiony. Nasz kuchnia bardzo mi odpowiada nie powiem. Węgierska również. I bardzo smaczna jest kuchnia czeska
A ja nie zgodzę się, że Nasza Kuchnia Narodowa jest bez polotu. Tylko, że my znamy raczej kuchnię polską, która tworzyła się za czasów Polski Ludowej, stąd tłustości, kluchy i makarony, mięso jak już to albo w formie kotleta albo gulasz i surówka z kiszonej kapusty. A wystarczy zajrzeć do książek kucharskich wydawanych w Dwudziestoleciu Międzywojennym, tam kuchnia polska to nie tylko bigos, barszcz i pierogi.....
rozsmakowałam się w azjatyckich potrawach, Z największym zapałem zabieram się do dań kuchni japońskiej, w dalszej kolejności tajskiej i chińskiej ale i najmniej w Polsce znanej - koreańskiej.
poza tym odkryłam dopiero niedawno, że kuchnia włoska jest nie tylko smaczna ale i prosta dla początkującej kucharki, jaką jestem . z zapałem wyrabiam więc w wolnej chwili pizze, calzone i eksperymentuję z różnymi rodzajami dań z makaronam.
lubię też kuchnię polską, szczególnie z regionu wielkopolskiego .
Uwielbiam kuchnię polską,szczególnie że już kilka lat na emigracji.Jednak lubię eksperymentować i wypróbowałam wiele przepisów różnych kuchni.Jestem polką,mam męża Ukraińca i mieszkam w Hiszpanii(pracując w restauracji),te trzy kuchnie znam najlepiej
Jak kuchnia jest Waszą ulubioną?
Obserwuj wątekOdp: Jak kuchnia jest Waszą ulubioną?
kiniakk
Odp: Jak kuchnia jest Waszą ulubioną?
endrox87
darmiona
Odp: Odp: Jak kuchnia jest Waszą ulubioną?
zenobi11
lulka
pszczolkaanulka
poza tym odkryłam dopiero niedawno, że kuchnia włoska jest nie tylko smaczna ale i prosta dla początkującej kucharki, jaką jestem . z zapałem wyrabiam więc w wolnej chwili pizze, calzone i eksperymentuję z różnymi rodzajami dań z makaronam.
lubię też kuchnię polską, szczególnie z regionu wielkopolskiego .
Odp: Odp: Jak kuchnia jest Waszą ulubioną?
godfather
marek_j
gosiczek821