ja zawsze podważam pokrywkę nożem lub obijam słoik o podłogę, lekko, w kilu miejscach. Jeśli taka pokrywka będzie do wyrzucenia, trudno, nie wekuję, jedynie mamie ubędzie słoików do robienia przetworów na zimę Jest też inny sposób - silna pomocna dłoń... przystojnego sąsiada
obijanie pokrywki o blat zazwyczaj się sprawdza. Kiedy brakuję siły w ręce można wspomóc się wspominanym otwieraczem do słoików. Frazę "otwieracz do słoików" polecam wpisać w wyszukiwarkę grafiki Google - nie przypuszczałem, że różnych rodzajów otwieraczy jest tak dużo
Tradycyjnie, kilka razy uderzyć brzegiem pokrywki słoika o blat i z łatwością powinien się otworzyć. Jeśli nie, można spróbować otworzyć przez szmatkę.
Wiecie, myślałam, że przy uderzaniu pokrywką ona się skrzywi i też będzie do wyrzucenia, ale skoro mówicie, że potem "działa" to wykorzystam. Dzięki,
Cherr...y
Moj tata zawsze uderzel kilka razy brzegiem pokrywki o prog w kuchni. Ale nie jakos bardzo silnie. I bez problemu otwieralismy. Sama uderzam lyzka o wierzch pokrywki i nic sie nie niszczy,a sloik otwiera bez problemu.
Jak szybko otworzyć słoik?
Obserwuj wątekOdp: Jak szybko otworzyć słoik?
Lidia_s
Odp: Jak szybko otworzyć słoik?
mali.na
Kaminiarz
SoulWriter
kasiunia.1981
cherry
Cherr...y