Jaka patelnia? PILNE!

Obserwuj wątek

Odp: Jaka patelnia? PILNE!

k.tyczynski
Ptys, może i tak, ale i tak stare patelnie są lepsze... ja kiedyś miałem taką, z metalową rączką, co się szybko nagrzewała, ale ktoś ją wyrzucił Te wszystkie nowe cuda, czy to garnki czy patelnie to się nadają do wiadomo czego... Ani na tym metalowym nie można, trzeba czekać, aż teflon ostygnie, bo inaczej nie można umyć i mieć porządku. A taką starą sru pod wodę, trochę posyczy i można umyć. Zgadzam się z Bunią w 100 %%

Odp: Jaka patelnia? PILNE!

ptys
  • ptys

  • Posty: 17
  • Przepisy: 0
  • Artykuły: 0
Najlepsze są patelnie z teflonu. Oczywiście nie należą one do najtańszych,ale ich zakup naprawdę się opłaca. Jakiś czas temu wyrzuciłam wszystkie stare ciężkie patelnie i zostawiłam same teflonowe. Efekt jest taki,że nigdy nic mi się nie przypala i nie muszę szorować patelni- po ostygnięciu z teflonu wszystko ładnie schodzi

Odp: Jaka patelnia? PILNE!

misia53
  • misia53

  • Posty: 7268
  • Przepisy: 345
  • Artykuły: 0
W tej cenie kupisz "Tefal"- jest dobra .Moim zdaniem z Tefalu są bardzo dobre.
Dodam jeszcze ,że to co pisze Bunia ,to święta prawda . Tez mam od Cyganów patelnię a właściwie od sasiadki ,bo chciała ja wyrzucić z powodu urwanej rączki. Ja wzięłam , mąż mi naprawił i mam do dziś
Z TEFALU polecała też mi Pyza chwaląc je.

zmieniono 2 razy (ostatnio 30 sie 2010 19:18 przez misia53)

Odp: Jaka patelnia? PILNE!

Babciagramolka
Pewnie nie będziesz zadowolony ale moja rada nie ruszać patelni ,, od Cyganów " - to skarb . Niech sobie wyglada tragicznie - niestety tak to jest ,że stare patelnie żeliwne- kute obrastają od zewnątrz nagarem ( łącza się tlenki żelaza , lotne tłuszcze , coś tam z gazu i licho wie co jeszcze ) . I nic się na to nie poradzi .Taka 20- letnia patelnia , żeby nie wiem jak była za każdym razem szorowana ,,musi : tak wyglądać . Cały jej urok w tym . Jest odpowiednio ,, przepalona " - trzyma temperaturę, a mieso smażone na niej smakuje zupełnie inaczej niż to z teflonu .Wiem , że się narażę zwolennikom zdrowego żywienia ale prawda jest taka że całe to smażenie bez tłuszczu na tefolnowej patelni smakowi tylko szkodzi. Nie potrzeba lać tłuszczu litrami ale schabowy na oleju lub bez panierki na suchym teflonie ,a schabowy na maśle ze smalcem z takiej ,, cygańskiej " patelni to niebo a ziemia .Lepiej spytaj Mamy jakie jest jej zdanie na ten temat .
A jeśli już masz kupić to coś porządnego bo patelnia za 20 zł to wyrzucone pieniądze .Niestety tak to już jest że to co dobre i ma być na lata to kosztuje .

Jaka patelnia? PILNE!

rapid.hex
  • rapid.hex

  • Posty: 1
  • Przepisy: 0
  • Artykuły: 0
Witam!
Chcę mamie na urodziny kupić patelnię. Aktualnie korzysta z jakiegoś starego dziadostwa 'od cyganów'. Szczerze mówiąc sam już nie mogę patrzeć na to obrzydlistwo.

Gotowane na niej będą najzwyklejsze potrawy: kotlety, ryby, kiełbasy itd. Smażone na oleju albo margarynie.

Nie musi to być cud techniki:

- 24-26cm
- NIE teflon
- nienagrzewająca się rączka
- możliwość mycia w zmywarce
- przedział cenowy średni: 50-70zł

Bardzo proszę o szybką poradę! Jestem kompletnie zielony w temacie, a do urodziny został tydzień.

Pozdrawiam!

Odpowiedz na/ edytuj Jaka patelnia? PILNE!