A czemu gazowa? Z gazową jest często sporo problemów, a z elektryczną już nie. Moim zdaniem jest ona bardziej postępowa i przyszłościowa więc polecam elektryczną.
Nie polecam indukcji z powodu cięższego określenia mocy podczas gotowania, zresztą smak potraw jednak trochę się różni z dań przyrządzanych na ogniu, może właśnie z powodu rodzaju mocy.
Piekarnik najlepiej gazowy lub konwekcyjny. Zawsze można np na imprezie podsmażyć kotlety a później użyć piekarnika konwekcyjnego z użyciem pary, to samo tyczy się grilla. Grilujemy potrawę, np kurczaka, czy kiełbaski a później do konwekcji. Potrawa która leżała np. jeden dzień w lodówce po podgrzaniu w konwekcji będzie smakowała jak dopiero co z grilla, wiem bo sam tak robiłem wiele razy.
Ja także jestem zwolenniczką płyty indukcyjnej,ponieważ łatwo zadbać o jej czystość,a przy tym ładnie się prezentuje i jest skuteczna. Ma to same plusy.
Piekarnik elektryczny bez dwoch zdan ale co do kuchenki to faktycznie plusy i minusa sa. U siebie mam plyte indukcyjna i gdzie faktycznie czasem cezki plynnie redulowac temperatore bo jednak rozgrzany "palnik" ciezej sie studzi niz przy opcji poprostu przykrecenia ognia no i koszta sa wieksze. Ale ja i tak jestem za płyta. Szybko sie nagrzewa , jest łatwiejsza do czyszczenia a kiedy trzeba sluzy za dodatkowy blat.
Jeżeli miałabym coś doradzić,to zdecydowanie kuchenkę elektryczną,jest bardziej nowoczesna i bardziej wydajna. A tak oprócz tego wiele ciekawych akcesoriów do wyposażenia kuchni znajdziesz na www.fajnachata.pl
osobiście polecam zamiast kuchenki, piekarnika i wielu innych sprzętów wielofunkcyjne urządzenie kuchenne Varadero, aby się przekonać umów się na kolację i sprawdź zalety www.v-dero.pl
indukcyjna szybko sie nagrzewa- i to jest plus.
wychladza sie za to baaaaaardzo dlugo, lepiej i latwiej regulowac temperature na kuchence gazowej. no i generalnie gazowa jest bardziej ekonomiczna
natomiast jesli chodzi o piekarnik, to tylko elektryczny
Kuchenka gazowa czy elektryczna?
Obserwuj wątekOdp: Kuchenka gazowa czy elektryczna?
mankell
Odp: Kuchenka gazowa czy elektryczna?
WinaImport_pl
Odp: Kuchenka gazowa czy elektryczna?
Gastromaniak
Nie polecam indukcji z powodu cięższego określenia mocy podczas gotowania, zresztą smak potraw jednak trochę się różni z dań przyrządzanych na ogniu, może właśnie z powodu rodzaju mocy.
Piekarnik najlepiej gazowy lub konwekcyjny. Zawsze można np na imprezie podsmażyć kotlety a później użyć piekarnika konwekcyjnego z użyciem pary, to samo tyczy się grilla. Grilujemy potrawę, np kurczaka, czy kiełbaski a później do konwekcji. Potrawa która leżała np. jeden dzień w lodówce po podgrzaniu w konwekcji będzie smakowała jak dopiero co z grilla, wiem bo sam tak robiłem wiele razy.
Jak konwekcja to na Gastromi.pl
Pozdrawiam
Odp: Kuchenka gazowa czy elektryczna?
eKuchnia_com
Odp: Kuchenka gazowa czy elektryczna?
margareth
Odp: Kuchenka gazowa czy elektryczna?
Gastosklep_pl
Odp: Kuchenka gazowa czy elektryczna?
Sardynka
Odp: Kuchenka gazowa czy elektryczna?
Odp: Kuchenka gazowa czy elektryczna?
panibiszkopcik
Odp: Kuchenka gazowa czy elektryczna?
annajot
wychladza sie za to baaaaaardzo dlugo, lepiej i latwiej regulowac temperature na kuchence gazowej. no i generalnie gazowa jest bardziej ekonomiczna
natomiast jesli chodzi o piekarnik, to tylko elektryczny