uwielbiam kuchnie indyjską. Jakis czas temu byłam w Berlinie w knajpie indyjskiej. Jakież rzeczy tam jadłam! nie z tej ziemi. A najlepsza była zupa z curry , kurczakiem i mleczkiem kokosowym. Niebo w gębie.
Jakby ktoś z Was zawitał w Szczecinie, to polecam Bombay. Najtaniej może nie jest, ale warto. Na marginesie jest to podobno najstarsza indyjska restauracja w Polsce.
uwielbiam kuchnię indyjską i przygotowuje ją sama w domu.
u mnie w miescie jest jedna restauracja z takimi potrawami, ale nie byłam z niej zadowolona - porcje którymi nie można się najeść i bardzo mały wybór dań bezmięsnych.
do tego mialam wrażenie że sosy których używają to resztki pozlewane od ludzi, którzy ich nie zjedli do konca...
Miałam okazję być na indyjskiej wyprawie. Smaki mnie oczarowały, dodam jednak, ze jestem fanką ostrych smaków, dlatego ich przyprawy mnie nie przerażają. Bardzo dużo się tam nauczyłam, nawet w jednej restauracji kucharz pozwolił mi wejść na zaplecze i z nim gotować. U siebie na blogu zamieściłam przepis na bardzo aromatyczne curry i kilka zdjęć z Indii.
Miałam okazję być na indyjskiej wyprawie. Smaki mnie oczarowały, dodam jednak, ze jestem fanką ostrych smaków, dlatego ich przyprawy mnie nie przerażają. Bardzo dużo się tam nauczyłam, nawet w jednej restauracji kucharz pozwolił mi wejść na zaplecze i z nim gotować. U siebie na blogu zamieściłam przepis na bardzo aromatyczne curry i kilka zdjęć z Indii.
Ja na tym blogu podczytuję zazwyczaj o egzotycznych podróżach i wyprawach. Mają i fotki i dokładnie opisy dań i restauracji. Może kogoś zainspiruje. http://www.tasteaway.pl/category/kuchnia/indyjska/
Kuchnia indyjska
Obserwuj wątekOdp: Kuchnia indyjska
korol
Odp: Kuchnia indyjska
ewela24
Ms.Alice
KasiaWeganka
u mnie w miescie jest jedna restauracja z takimi potrawami, ale nie byłam z niej zadowolona - porcje którymi nie można się najeść i bardzo mały wybór dań bezmięsnych.
do tego mialam wrażenie że sosy których używają to resztki pozlewane od ludzi, którzy ich nie zjedli do konca...
Bro
Odp: Odp: Odp: Kuchnia indyjska
ZanetaK
Odp: Odp: Kuchnia indyjska
kołczu
ZanetaK napisał(a):
ZanetaK
http://www.ladyhousewife.pl/azjatyckie-przysmaki/curry-z-kurczakiem-tikka-masala/
Gohusia
Danka26