W nowoczesnej kuchni niedopuszczalny jest kontakt "gołej" ręki kucharza z produktem. W restauracjach wyższych kategorii używa się rękawiczek gumowych. Co do cytryny to nigdzie (poza programem Makłowicza) nie spotkałem się z takim sposobem oddzielania pestek od soku. Osobiście bardzo mi się taki sposób nie podoba.
Nawet w stołókach szkolnych do przygotowania posiłków dla dzieci kucharz zakłada rękawiczki.
esnej kuchni niedopuszczalny jest kontakt "gołej" ręki kucharza z produktem. W restauracjach wyższych kategorii używa się rękawiczek gumowych. Co do cytryny to nigdzie (poza programem Makłowicza) nie spotkałem się z takim sposobem oddzielania pestek od soku. Osobiście bardzo mi się taki sposób nie podoba.[/quote
Nie tylko w eleganckich restauracjach zakłada się rękawiczki,nawet w stołówkach szkolnych zakłada się rękawiczki
No tak wysoko nie sięgam (jeszcze ).... Myślę, że autorytetem jest kuchnia francuska, włoska i chińska. Znawcy twierdzą że tą pierwszą jest chińska, ale nasze upodobania kulinarne spychają ją na trzecie miejsce.
Maklowicz swój chłop
Obserwuj wątekOdp: Odp: Maklowicz swój chłop
cremebrule
a tam zascianek, chocby taki Okrasa pokazuje jak fusion gotowac
Odp: Maklowicz swój chłop
Anusia
Odp: Odp: Maklowicz swój chłop
Bahus
Oczywiście masz rację ...ale mi chodziło o kontekst światowy. Na świecie nasza kuchnia jest mało, albo nawet wcale nie znana.
Odp: Maklowicz swój chłop
Anusia
Odp: Odp: Odp: Maklowicz swój chłop
Anusia
Nawet w stołókach szkolnych do przygotowania posiłków dla dzieci kucharz zakłada rękawiczki.
Odp: Odp: Odp: Maklowicz swój chłop
Anusia
Nie tylko w eleganckich restauracjach zakłada się rękawiczki,nawet w stołówkach szkolnych zakłada się rękawiczki
Odp: Maklowicz swój chłop
dobry
Odp: Maklowicz swój chłop
cremebrule
Odp: Odp: Maklowicz swój chłop
Bahus
No tak wysoko nie sięgam (jeszcze ).... Myślę, że autorytetem jest kuchnia francuska, włoska i chińska. Znawcy twierdzą że tą pierwszą jest chińska, ale nasze upodobania kulinarne spychają ją na trzecie miejsce.
Odp: Maklowicz swój chłop
cremebrule