W nowoczesnej kuchni niedopuszczalny jest kontakt "gołej" ręki kucharza z produktem. W restauracjach wyższych kategorii używa się rękawiczek gumowych. Co do cytryny to nigdzie (poza programem Makłowicza) nie spotkałem się z takim sposobem oddzielania pestek od soku. Osobiście bardzo mi się taki sposób nie podoba.
A co do niedostepnych surowcow to chyba chodzi o program, w ktorym pokazuje ludziom kuchnie swiata, ale on tez robil programy o polskiej kuchni i tam juz nie ma takiego problemu...
Co do cedzenia cytryny przez palce, to duzo kucharzy na wizji tak robi...
Mi sie podobalo jak raz robil pyzy na warszwskiej pradze i nie mu ciasto nie wyszlo, to jakas babinka podeszla i mowi panie wiecej maki musisz dac... i sie udalo
swój chłop z niego....pamiętam nie raz jak mu cos z michy wyleci to nie pitoli sie i ręką wciąga z powrotem....a o oblizywaniu palców albo cedzeniu soku z cytryny przez palce to już nie wspomne
Maklowicz swój chłop
Obserwuj wątekOdp: Maklowicz swój chłop
dobry
Odp: Odp: Maklowicz swój chłop
Bahus
Anglicy nie są autorytetami jeśli chodzi o sprawy kuchni
Odp: Maklowicz swój chłop
cremebrule
a jak ktos ma problem to tu nie ma problemu kupic cytryny bez pestek...
Odp: Odp: Maklowicz swój chłop
Bahus
Odp: Maklowicz swój chłop
cremebrule
A co do niedostepnych surowcow to chyba chodzi o program, w ktorym pokazuje ludziom kuchnie swiata, ale on tez robil programy o polskiej kuchni i tam juz nie ma takiego problemu...
Co do cedzenia cytryny przez palce, to duzo kucharzy na wizji tak robi...
Mi sie podobalo jak raz robil pyzy na warszwskiej pradze i nie mu ciasto nie wyszlo, to jakas babinka podeszla i mowi panie wiecej maki musisz dac... i sie udalo
Odp: Odp: Maklowicz swój chłop
Bahus
Odp: Maklowicz swój chłop
Anusia
Odp: Odp: Maklowicz swój chłop
Gosia
Odp: Maklowicz swój chłop
annajot
Odp: Odp: Odp: Maklowicz swój chłop
jarek-energy