oczywiscie mówie o pojąkach....pytanie o łokciu aktualne
przypomniałeś mi dowcip gdzie młody , przystojny nie miał wzięcia a stary obleśny tłum panienek wokół... młody podchodzi i pyta jak ty stary to robisz ...ja jestem młody , przystojny i bogaty a wszystkie wokół ciebie chodzą ...na co stary z politowniem popatrzył na młodzieńca , OBLIZAŁ SWE SPOCONE CZOŁO i wyszedł z knajpy bez słowa...
w polsce występują grzyby niejadalne ze względu na różne czynniki , zapach i na pryklad smak ( "szatan"- silnie piekacy ) i jeden - tylko jeden trujacy - muchomor sromotnikowy , reszta jest po prostu niejadalna .
Nie mozna polizac swojego własnego łokcia - mit czy fakt?
z tymi grzybami to się kiedyś wygadał jeden hurtownik ale nie wiem czy nie bredził po pijaku ogólnie chodziło o lekko przeciwutleniające właściwości wit.C a z barwnikami to wszystko możliwe. Pamiętam jak dostaliśmy w pastylkach barwniki do mięs (np barwnik mocna wędzonka)
a co do grzybów to pewnie trzydniowe gotowanie albo moczenie w czymś by zneutralizowało truciznę
Mit czy fakt?
Obserwuj wątekOdp: Odp: Odp: Mit czy fakt?
chef
mit ...to penicylina ze śliny z którą owa pajęczyna była ucierana miała lecznicze działanie
skorupy skorupiaków są jadalne ,mit czy fakt?
Odp: Odp: Mit czy fakt?
jarek-energy
pajęczyną pająka można wyleczyc ranę , tak jak w bajkach...mit czy fakt?
Odp: Mit czy fakt?
mediana
cremebrule
nie da sie polizac lokcia,
ryby tez sie przechowuje w pokrzywach
od jedzenia natki pietruszki ma sie blyszczace oczy, fakt czy mit?
jarek-energy
Odp: Odp: Odp: Odp: Mit czy fakt?
chef
przypomniałeś mi dowcip gdzie młody , przystojny nie miał wzięcia a stary obleśny tłum panienek wokół... młody podchodzi i pyta jak ty stary to robisz ...ja jestem młody , przystojny i bogaty a wszystkie wokół ciebie chodzą ...na co stary z politowniem popatrzył na młodzieńca , OBLIZAŁ SWE SPOCONE CZOŁO i wyszedł z knajpy bez słowa...
Odp: Odp: Odp: Mit czy fakt?
jarek-energy
Odp: Odp: Mit czy fakt?
jarek-energy
jarek-energy
Nie mozna polizac swojego własnego łokcia - mit czy fakt?
mediana
a co do grzybów to pewnie trzydniowe gotowanie albo moczenie w czymś by zneutralizowało truciznę