No i mamy te obiecane zmiany na gotujmy .pl

Obserwuj wątek

Odp: Odp: Odp: No i mamy te obiecane zmiany na gotujmy .pl

Persik
  • Persik

• Przepisy: 1125
  • Artykuły: 42
Kazik45 napisał(a):

Persik, pozwolisz, że nie zgodzę się z Tobą. Całkowity zanik ocen/komentarzy to i zakończenie zabawy i jakiejkolwiek możliwości "zabawy". Tak, zabawy, bo przecież jeśli pozostanie tylko suche wpisywanie przepisów to lepiej "pisać do szuflady".
Chyba ,wybacz, nie przemyślalaś tego co napisałaś.
Idąc dalej Twoim tokiem rozumowania: zlikwidować forum bo"... jedna pani drugiej pani ...", a co za tym idzie zlikwidować ...po kolei wszystko...inetnet też.
Po prostu WALCZYĆ z chamskimi(!) plagiatorami(!), a od "Olimpu" wymagać jednak(!) większej dbałości o portal. Jeśli coś się zmieniło to i ... niech to będą zmiany na lepsze.
Ktoś (z tej strony!) powiedział mi kiedyś, że jestem niepoprawnym głupim idealistą. Może jestem (chyba nie tak całkien) ale lepiej mi być takim jakim jestem (w tym przypadku) aniżeli jakimś "innym".

nie zlikwidować forum, ale może przy wstawianiu opinii i komentarzy czy ocen zrobić to tak by nie wiadomo kto to zrobił niech nie pokazuje się nick tylko ocena i opinia

Odp: No i mamy te obiecane zmiany na gotujmy .pl

msewka
  • msewka

• Przepisy: 607
  • Artykuły: 0
Mnie też kopiarstwo drażni i jak coś widzę, to podaję linki.
A w odpowiedzi na to, usłyszałam,że tak robią osoby, które nie mają co robić w domu i że ten ktoś brzydzi się donosicielstwem.Tak więc jestem konfidentem, i szykanuję biedne osoby, które zapomniały,że przepis który wstawiły czy zdjęcie nie jest ich.A że ja łatwo się nie zmieniam, to zawsze komuś będę solą w oku.Tylko w dyskusje rzadziej się angażuję,bo po co?

Odp: Odp: No i mamy te obiecane zmiany na gotujmy .pl

Persik, pozwolisz, że nie zgodzę się z Tobą. Całkowity zanik ocen/komentarzy to i zakończenie zabawy i jakiejkolwiek możliwości "zabawy". Tak, zabawy, bo przecież jeśli pozostanie tylko suche wpisywanie przepisów to lepiej "pisać do szuflady".
Chyba ,wybacz, nie przemyślalaś tego co napisałaś.
Idąc dalej Twoim tokiem rozumowania: zlikwidować forum bo"... jedna pani drugiej pani ...", a co za tym idzie zlikwidować ...po kolei wszystko...inetnet też.
Po prostu WALCZYĆ z chamskimi(!) plagiatorami(!), a od "Olimpu" wymagać jednak(!) większej dbałości o portal. Jeśli coś się zmieniło to i ... niech to będą zmiany na lepsze.
Ktoś (z tej strony!) powiedział mi kiedyś, że jestem niepoprawnym głupim idealistą. Może jestem (chyba nie tak całkien) ale lepiej mi być takim jakim jestem (w tym przypadku) aniżeli jakimś "innym".

Persik
  • Persik

• Przepisy: 1125
  • Artykuły: 42
wszyscy lub prawie wszyscy maja problemy z ocenianiem i komentarzami bo ktoś dostał złośliwą ocenę czy zły komentarz a może tak w ogóle tak zrezygnować z oceniania wtedy nie będzie problemu? i całkowicie zlikwidować punkty
po prostu niech są same przepisy bez ocen, punktów czy komentarzy

Odp: Odp: No i mamy te obiecane zmiany na gotujmy .pl

Pyza
  • Pyza

• Przepisy: 988
  • Artykuły: 74
Buniu, my sobie możemy nawoływać i gadać, i wskazywać te kopie palcem a nic z tego nie wynika
kilka skopiowanych zdjęć z przepisów zniknęło a znakomita większość, fotek i przepisów, wciąż "zdobi" portal a Moderatorzy milczą udając, że nie ma problemu...

Babciagramolka
Obawiam się ,że na głupotę po prostu nie ma lekarstwa .Żadne reguły typu konieczny komentarz uzasadniający negatywną opinie nie pomogą jeśli ktoś zechce zmniejszyć punktację kogoś innego , dokuczyć mu czy po prostu zabawić się .
Moim zdaniem tylko wyraźnie zaznaczone nietolerowanie gonienia za miejscem w rankingu , kopiowania cudzej pracy , niegrzecznego zachowania może dać efekt w walce z takimi osobami . Ale musi to być wspólny front użytkowników strony i Moderatorów .
Oczekiwała bym np jasnej deklaracji ze strony Właścicieli strony ,że osoby nagminnie łamiące regulamin poniosą tego konsekwencje ( łącznie z banowaniem ) .Bo jak na razie to strach zaglądać w przepisy .
Wiecie co ? Mimo tego ,że buszuję po stronach kulinarnych już od prawie 3 lat ( już a może dopiero ) nadal mnie zadziwia to ,że na stronach które teoretycznie powinny gromadzić ludzi z pasją kulinarną - gotujących , interesujących się wszelkimi aspektami sztuki kulinarnej jest tyle osób które kopiują po prostu cudze przepisy ( i zdjęcia ) i takie wstawiają . Po co Przecież jak muszą się posiłkować cudzą pracą , cudzymi pomysłami to znaczy ,że tak na prawdę gotowanie ich nie pasjonuje .To co tu robią Walczą o kubek , książkę
Nie mam pojęcia i muszę przyznać ,że wywołuje to we mnie nieustające zdziwienie .

A wracając do tematu - najprostsze rozwiązania są najlepsze .Jak to było z tym hasłem ,, .. zero tolerancji..."

To ja nawołuję :
- Zero tolerancji dla kopiarzy
- Zero tolerancji dla chamstwa na stronie ( przepraszam za słowo ale nie dało
się napisać niegrzeczności )

Buniu tylko Że nie ma kto zrobiśc takiego chocby prowizorycznego wykazu co było i nie sprawdziło się. Łatwiej jest pisac takie posty jw;

"Otóż to i proszę, żeby wnioskując o nowe funkcjonalności, sprawdzić czy w przeszłości już dana rzecz nie funkcjonowała.
Jeśli tak było, a obecnie jest usunięta, stało się to na drodze selekcji naturalnej - nie sprawdziła się". Może ewent. linki jeśli to dużo pracy.

Pytanie uzupełniające: czy była to w pełni taka sama opcja jak propozycja? Być może należało tylko coś w tej opcji zmienić.
Bardzo proszę o udzielanie PEŁNYCH odpowiedzi, a nie lakoniczego: poganiaj (sobie Kazik) po całym forum i wyszukaj co było ... tak zrozumiałem Twoją "odpowiedź".
Dobry, ja nie dążę do konfliktu, szanuję TO co robisz ale szanuj nas (mnie też), mam nadzieję, że zmienisz może kiedyś zdanie o mnie.
Mam również nadzieję że to będzie już ostatnia "taka" nasza "rozmowa" następne o wiele przyjemniejsze.
Pozdrawiam, również i Rodzinę.

zmieniono 1 raz (ostatnio 28 paź 2009 18:33 przez Kazik45)

Babciagramolka
Pytanie retoryczne .A jak mam sprawdzić czy jakaś opcja którą chce wnioskować była już na stronie przetestowana i nie sprawdziła się Jestem na stronie od sierpnia i nie mam pojęcia co było testowane rok temu . Prościej chyba będzie jak my napiszemy jakąś sugestię a Moderatorzy jeśli już to było i nie wypaliło odpowiedzą nam ,że tym nie warto sobie zawracać głowy bo... Pozdrawiam

dobry
  • dobry

• Przepisy: 12
  • Artykuły: 0
Otóż to i proszę, żeby wnioskując o nowe funkcjonalności, sprawdzić czy w przeszłości już dana rzecz nie funkcjonowała.
Jeśli tak było, a obecnie jest usunięta, stało się to na drodze selekcji naturalnej - nie sprawdziła się.

dobry

Punktacja i komentarze w komplecie-myślę,że jest to wyjście ale nie do końca dobre.Pojawi się cała masa bezsensownych i głupich komentów.Będzie roboty co nie miara z ich usuwaniem.
Ale tak to już jest ,że każde wyjście ma swoje dobre i złe strony

Odpowiedz na/ edytuj No i mamy te obiecane zmiany na gotujmy .pl