Upieczona krucha babka orzechowa wypełniona lodami, polana sosem czekoladowym i posypana prażonymi migdałami
Prawie ze... ale jednak nie...
To sa frytkowane lody! jedlismy to w Turcji. Na moj gust to byla kulka lodow waniliowych.. po uformowaniu..zamrozona na bardzo minusowo.. i w tej postaci umaczana w ciescie ala nalesnikowym, i znowi przymrozona..i znow do ciasta.. a nastepnie na krotko wrzucona na gleboki tluszcz mocno rozgrzany. Potem polane bardzo ciemnym sosem czekoladowym.. posypane orzechami... Niebo w gebie.. a oczy mialy wyleciec na talerz..
Teraz Wasza kolej
Odp: nowa zabawa -wymyśl przepis do potrawy na zdjęciu
Ja takimi parówkami korkuję paprykę faszerowaną wg swojego przepisu.
Przednia zabawa , musze coś też poszukać.
Jak na razie tylko jeden przepis udało mi się odgadnąć ale mam problem z tymi kluskami w tle, raczej na "mączniaka" mi to nie wygląda.
Odp: Odp: nowa zabawa -wymyśl przepis do potrawy na zdjęciu
nowa zabawa -wymyśl przepis do potrawy na zdjęciu
Obserwuj wątekOdp: Odp: nowa zabawa -wymyśl przepis do potrawy na zdjęciu
Glumanda
Prawie ze... ale jednak nie...
To sa frytkowane lody! jedlismy to w Turcji. Na moj gust to byla kulka lodow waniliowych.. po uformowaniu..zamrozona na bardzo minusowo.. i w tej postaci umaczana w ciescie ala nalesnikowym, i znowi przymrozona..i znow do ciasta.. a nastepnie na krotko wrzucona na gleboki tluszcz mocno rozgrzany. Potem polane bardzo ciemnym sosem czekoladowym.. posypane orzechami... Niebo w gebie.. a oczy mialy wyleciec na talerz..
Teraz Wasza kolej
Glumanda
A oto moje pytanie ?
co to takiego i jak sie to robi?
Odp: Odp: Odp: nowa zabawa -wymyśl przepis do potrawy na zdjęciu
Przednia zabawa , musze coś też poszukać.
Jak na razie tylko jeden przepis udało mi się odgadnąć ale mam problem z tymi kluskami w tle, raczej na "mączniaka" mi to nie wygląda.
ptychu
ptychu
mediana
Kosmyk
cremebrule
chef