olej rzepakowy, to taka polska oliwa
ja na nim nie smażę bo ma nienasycone kwasy tłuszczowe, tak jak oliwa i dlatego nie powinno się go zbytnio podgrzewać
wobec powyzszego mamy dwie różne wersje
ale nie napisałaś na czym smażysz
olej rzepakowy, to taka polska oliwa
ja na nim nie smażę bo ma nienasycone kwasy tłuszczowe, tak jak oliwa i dlatego nie powinno się go zbytnio podgrzewać
Czytałam kiedyś o olejach i dowiedziałam się ,że do smazenia jest najlepszy olej rzepakowy ponieważ ma najwyzszą temperaturę wrzenia,czyli nie przepala się tak szybko. Po rzepakowym jest sojowy, tez można smażyć natomiast słonecznikowy jest delikatniejszy i raczej do smazenia nie wskazany.
Ja ze słonecznikowego robię majonez a do sałatek uzywam oliwy z oliwek
Olej w kuchni
Obserwuj wątekOdp: Odp: Olej w kuchni
na słonecznikowym
choć i tak rzadko, bo przerzuciłam się na garnek do gotowania na parze (i wciąż jestem pod jego wrażeniem)
Odp: Odp: Olej w kuchni
misia53
wobec powyzszego mamy dwie różne wersje
ale nie napisałaś na czym smażysz
Odp: Olej w kuchni
ja na nim nie smażę bo ma nienasycone kwasy tłuszczowe, tak jak oliwa i dlatego nie powinno się go zbytnio podgrzewać
Odp: Olej w kuchni
misia53
Ja ze słonecznikowego robię majonez a do sałatek uzywam oliwy z oliwek
Odp: Olej w kuchni
oliwa lub z pestek winogron do sałatek
jajecznicę na maśle!
faworki na plancie
Odp: Olej w kuchni
ssiasia
Odp: Olej w kuchni
Marzena.M.Siek
Odp: Olej w kuchni
ulcia21
Uzywam do smazenia slonecznikowego lub rzepakowego,a do salatek oliwy z oliwek/extra virgin/
Odp: Odp: Olej w kuchni
kasandra6
na te ciasteczka
Odp: Odp: Olej w kuchni
kasandra6