Witam serdecznie. Do tej pory papryczkę ozdobną miała zawsze taką kupioną w sklepie. W tym roku - całkiem przez przypadek znalazła się ona w moim ogródku i musze powiedzieć że jestem nią zachwycona. W sumie wyhodowałam wspólnie z mężem około 30 krzaczków, które w efekcie zdobią nie tylko nasz ogród i dom, ale i obdarowaliśmy nimi rodzinę i znajomych. Niektóre urosły do prawie 1 metra wysokości ))) Na potwierdzenie moich słów dołączam kilka fotek. Już teraz wiem, że w przyszłym roku ponownie te papryczki znajdą się w naszym ogrodzie.
Moje papryczki owocują i kwitną jednocześnie. Jeszcze nie próbowałam jej degustować ale mam zamiar użyć jej jako przyprawy...
Papryczka na zdjęciu śliczna
Czy ktoś może wie, czy ta papryczka jest jadalna? Dostałam ją i nie bardzo wiem czy mogę zaryzykować zjedzenie. Nigdzie nie znalazłam niczego o takich fioletowych papryczkach
To moje kotki- te na dwóch i czterech łapkach- zagrożone albo w końcu nauczą się nie męczyć moich domowych roślinek.
Dzięki serdeczne za porady, zobaczymy co wycisnę z tych dwóch małych krzaczków, nawiasem mówiąc bardzo ładnie wyglądają...
Papryczka ozdobna
Obserwuj wątekOdp: Odp: Papryczka ozdobna
ewela24
Odp: Papryczka ozdobna
Hotka
Hotka
Hotka
Odp: Odp: Papryczka ozdobna
magdusia
Papryczka na zdjęciu śliczna
Gatus
Weroniczka
Pyza
Gatus
Odp: Odp: Odp: Odp: Papryczka ozdobna
magdusia
Dzięki serdeczne za porady, zobaczymy co wycisnę z tych dwóch małych krzaczków, nawiasem mówiąc bardzo ładnie wyglądają...