nie przepadam za mlekiem samym w sobie więc pije go jedynie z dodatkiem czekolady. Słyszałam także, że zdrowsze są przetwory mleczne jak jogurty i kefiry niż samo mleko.
Odp: Pij mleko będziesz kaleką czy pij mleko będziesz wielki
Chciałabym przedstawić Państwu firmę DorBio. Działamy na rynku od stycznia 2011r. Jesteśmy bezpośrednim przedstawicielem czeskich producentów zdrowej żywności (czołówka europejskich producentów).
Jeśli z jakichkolwiek względów zastanawialiście się nad spróbowaniem mleka sojowego, zapraszam do naszego sklepu internetowego.
Napoje sojowe sprzedawane w sklepach i marketach są drogie. Mamy dla Państwa korzystną cenowo ofertę na mleko sojowe 1kg. Produkt ten po dodaniu wody i wymieszaniu, pozwala na wyprodukowanie 10L mlecznego napoju sojowego. Warto spróbować.
Osobiście nie pijam mleka. Zdecydowanie wolę jego sojowy odpowiednik. Co ciekawe, nie mam z tego powodu żadnych ubytków czy niedoborów A co do propozycji świńskiego mleka - w życiu bym tego do ust nie wzięła! Z kozim miałam problemy, a co dopiero ze zwierzątkiem niżej skanalizowanym! Tragedia!
Odp: Odp: Pij mleko będziesz kaleką czy pij mleko będziesz wielki
Nie mam znajomych z kozami Wiem tylko, że mleko krowie szkodzi kotom - mają po nim sraczkę że się tak wyrażę, więc może coś w tym jest, że przyswajamy tylko mleko swojego gatunku. Tak się zastanawiam - genetycznie ludzie najbardziej są podobni podobno do świń. Czy ktoś próbował doić świnie?
Kiedyś odpoczywając na ławeczce w centrum handlowym niechcący podsłuchałem rozmowę dwóch nastolatek (tak na oko; 15 do 17 lat. Zacytuję pomijając wulgaryzmy, którymi ich rozmowa była wprost "najeżona" :
Cytat.:
"Wiesz jeszcze z nim trochę pochodzę, wydoję tę świnię a potem zobaczę co robić dalej"...
Czyli parafrazując : świnie są dojone i to pewnie od dawna.
Nie mam znajomych z kozami Wiem tylko, że mleko krowie szkodzi kotom - mają po nim sraczkę że się tak wyrażę, więc może coś w tym jest, że przyswajamy tylko mleko swojego gatunku. Tak się zastanawiam - genetycznie ludzie najbardziej są podobni podobno do świń. Czy ktoś próbował doić świnie?
ja uważam,że mleko jest zdrowe ale powinniśmy pamiętać że niektórzy dorośli "tracą" enzymy do trawienia mleka wtedy nalezy zastąpić je innymi produktami mlecznymi choć na pewno nie zaszkodzi odrobina mleka w kawie....
zupełnie inna kwestia jest czy dane mleko jest pełnowartościowe...najlepsze jest mleko świeże, jak najmniej przetworzone o krótkim terminie ważności, poza tym nie powinniśmy unikac mleka tłustego ponieważ w obecności tłuszczu lepiej są przyswajalne inne składniki zawarte w mleku...
Nie zapominajmy,że mamy nie tylko mleko krowie ale i kozie, które jest szczególnie polecane dla alergików (jednak tego mleka nie powinny spożywać dzieci do 10 miesiąca życia)
Ja uwielbiam mleko i nawet opinia, że ono szkodzi nie jest w stanie mnie do niego zniechęcić Zresztą jest jeszcze mleko kozie Je też lubię Cena w sklepie co prawda powala, ale mam znajomych co mają kozy, więc mam świeże mleko
Pij mleko będziesz kaleką czy pij mleko będziesz wielki
Obserwuj wątekOdp: Pij mleko będziesz kaleką czy pij mleko będziesz wielki
Dark Chocolate
DorBio
Chciałabym przedstawić Państwu firmę DorBio. Działamy na rynku od stycznia 2011r. Jesteśmy bezpośrednim przedstawicielem czeskich producentów zdrowej żywności (czołówka europejskich producentów).
Jeśli z jakichkolwiek względów zastanawialiście się nad spróbowaniem mleka sojowego, zapraszam do naszego sklepu internetowego.
Napoje sojowe sprzedawane w sklepach i marketach są drogie. Mamy dla Państwa korzystną cenowo ofertę na mleko sojowe 1kg. Produkt ten po dodaniu wody i wymieszaniu, pozwala na wyprodukowanie 10L mlecznego napoju sojowego. Warto spróbować.
Zapraszam do zapoznania się z naszą ofertą.
Pozdrawiam
Dorota Ryszkowska
www.dorbio.pl - sklep@dorbio.pl
tel. kom. 512 088 704
Dark Chocolate
Odp: Odp: Pij mleko będziesz kaleką czy pij mleko będziesz wielki
Bahus
Kiedyś odpoczywając na ławeczce w centrum handlowym niechcący podsłuchałem rozmowę dwóch nastolatek (tak na oko; 15 do 17 lat. Zacytuję pomijając wulgaryzmy, którymi ich rozmowa była wprost "najeżona" :
Cytat.:
"Wiesz jeszcze z nim trochę pochodzę, wydoję tę świnię a potem zobaczę co robić dalej"...
Czyli parafrazując : świnie są dojone i to pewnie od dawna.
misia14
zupełnie inna kwestia jest czy dane mleko jest pełnowartościowe...najlepsze jest mleko świeże, jak najmniej przetworzone o krótkim terminie ważności, poza tym nie powinniśmy unikac mleka tłustego ponieważ w obecności tłuszczu lepiej są przyswajalne inne składniki zawarte w mleku...
Nie zapominajmy,że mamy nie tylko mleko krowie ale i kozie, które jest szczególnie polecane dla alergików (jednak tego mleka nie powinny spożywać dzieci do 10 miesiąca życia)
Ines
Ja mleka nie lubię,więc nie mam się czego obawiać
misia5