Oryginalne ciasto do pizzy jest takie samo jak na chleb,chlopaki pieka z niego pizze,chleb,calzone,placki formuja bardzo szybko,ukladaja dodatki i natychmiast zapiekaja,moze aby bylo cienkie nie moze zbytnio wyrosnac,gotowe kulki ciasta (tak na jedna pizze) takie troche wyrosniete trzymaja w lodowce i wyjmuja dopiero przed samym pieczeniem.
zmieniono 1 raz (ostatnio 05 wrz 2010 11:00 przez Anula)
Kolejna klasyka gatunku Uwielbiam pizzę, rzecz jasna najlepszą jadłem we Włoszech. Pizza jest jedną z tych potraw którymi można posprzątać lodówkę i to jest w niej fajne, że za każdym razem może być inna i pomysły na nią są właściwie niewyczerpalne. Dobrą opcją jaką jadłem w Neapolu to Calzone, wszystko zapieczone w środku ciasta, taki pieróg.
...im bardziej rozwałkujesz i szybciej nałożysz dodatki,tym pizza powinna być cieńsza,wejdź w moje przepisy jak chcesz i kliknij na pizzę z kiełbaską,tam jest "oryginalne"(przypuszczalnie,nie zapieram się,ale tak kiedyś usłyszałam i zakodowałam) ciasto na pizzę
Pizza
Obserwuj wątekOdp: Pizza
luna19
Odp: Pizza
Pablito
Odp: Pizza
luna19
Odp: Odp: Pizza
Pablito
Gdzie można i za ile taki kamień kupić
Odp: Odp: Pizza
Henia
Odp: Pizza
luna19
od kiedy piekę na kamieniu to mam cienkie... w blaszkach nigdy mi takie nie wychodziły
Odp: Pizza
Anula
Odp: Pizza
Pablito
Odp: Pizza
A.B.
Odp: Pizza