Ja zrezygnowałabym z zapieakanki wg mnie nie jest czymś dobrym na proszony obiad.Raczej wybrałabym coś z zup oczywiście a na deser mufinki bardzo dobry pomysł ale coś bym jeszcze dorzuciła bardziej wykintnego.Nie zapomnij o surówkach.
mus jabłkowy z jogurtowymi muffinkami z rabarbarem i do tego mrożona herbata z cytryną,pieczone ziemniaki z ziołami to świetne uzupełnienie Twoich roladek
na przystawkę fajnie byłoby podać zamiast tej zapiekanki jakąś zupę - skoro Francuz to może cebulową? albo czosnkową, czy uniwersalny krem z pora lub brokuła (taki z serkiem topionym), bo ta zapiekanka nie wydaje mi się być najlepsza. miałam już wiele proszonych obiadów za sobą, więc wiem, że im prościej tym lepiej - roladki z kurczaka to genialny pomysł, tylko pamietaj żeby nie byly za twarde i za surowe (mi się to kiedyś zdarzyło :/), najlepiej podduś je w bulionie lub bialym winie. a do tego proponuję młode ziemniaczki pieczone z cytryną i ziołami i tak, jak już ktoś wcześniej wspominał jakąś lekką jarzynkę - może fasolkę szparagową polaną stopionym masłem, albo sałatę z lekkim sosem jogurtowym. z deserem trafiłaś świetnie, tylko uważaj na muffiki - Brytyjczycy są ich niesamowitymi fanami, będziesz musiala zrobić więcej trzymam za Ciebie kciuki i mam nadzieję, że obiad będzie udany!
Problem w tym, ze to pierwszy raz kiedy ta para, nas odwiedzi. Co wiecej, on francuz, ona brytyjka... Dlatego nie znam ich upodoban, wcale, a wcale
Zapiekanka, o ktorej myslalam, to makaron spaghetti z dodatkami jak na pizze. Np. pomidor, mozzarella, jakas dobra szynka itp. Rozumiecie.
Teraz zastanawiam sie czy by nie zrezygnowac z tej zapiekanki na rzecz czefos lzejszego. A oprocz tego "na posmakowanie" podac nasz Polski bigos
Co o tym myslicie?
Ps. Bardzo dziekuje za odpowiedzi
Jesli mogę radzić - nie ryzykuj z bigosem - dla wielu obcokrajowców kiszona kapusta to zepstute - no chyba że zrobisz lekki z młodej kapusty ( taka kapustka z koperkiem i mięsem ) .
Choc moglabym skorzystac z rady Buni, by jednak nie rezygnowac z zapiekanki. Co do drugiego dania napewno skorzystam z w
Waszych rad i podam dwa rodzaje dodatkow i warzywa z wody.
Problem w tym, ze to pierwszy raz kiedy ta para, nas odwiedzi. Co wiecej, on francuz, ona brytyjka... Dlatego nie znam ich upodoban, wcale, a wcale
Zapiekanka, o ktorej myslalam, to makaron spaghetti z dodatkami jak na pizze. Np. pomidor, mozzarella, jakas dobra szynka itp. Rozumiecie.
Teraz zastanawiam sie czy by nie zrezygnowac z tej zapiekanki na rzecz czefos lzejszego. A oprocz tego "na posmakowanie" podac nasz Polski bigos
Co o tym myslicie?
PROSZONY OBIAD- MENU :)
Obserwuj wątekOdp: PROSZONY OBIAD- MENU :)
Odp: PROSZONY OBIAD- MENU :)
miriam
Odp: PROSZONY OBIAD- MENU :)
A.B.
Odp: PROSZONY OBIAD- MENU :)
OlaB
Odp: PROSZONY OBIAD- MENU :)
Odp: PROSZONY OBIAD- MENU :)
Dziekuje Buniu.
Odp: Odp: PROSZONY OBIAD- MENU :)
Babciagramolka
Jesli mogę radzić - nie ryzykuj z bigosem - dla wielu obcokrajowców kiszona kapusta to zepstute - no chyba że zrobisz lekki z młodej kapusty ( taka kapustka z koperkiem i mięsem ) .
Odp: PROSZONY OBIAD- MENU :)
Odp: PROSZONY OBIAD- MENU :)
Waszych rad i podam dwa rodzaje dodatkow i warzywa z wody.
Odp: PROSZONY OBIAD- MENU :)
Zapiekanka, o ktorej myslalam, to makaron spaghetti z dodatkami jak na pizze. Np. pomidor, mozzarella, jakas dobra szynka itp. Rozumiecie.
Teraz zastanawiam sie czy by nie zrezygnowac z tej zapiekanki na rzecz czefos lzejszego. A oprocz tego "na posmakowanie" podac nasz Polski bigos
Co o tym myslicie?
Ps. Bardzo dziekuje za odpowiedzi