Przepisy wypróbowane i polecane

Obserwuj wątek

Odp: Przepisy wypróbowane i polecane

agabi22
  • agabi22

  • Posty: 334
  • Przepisy: 523
  • Artykuły: 9
Polecam ciasteczka wg przepisu czekoladka_m
https://gotujmy.pl/mandarynkowe-ciasteczka,przepisy-desery-i-przekaski-dla-dzieci-przepis,182548.html
obrazek

Odp: Przepisy wypróbowane i polecane

Alex_M
  • Alex_M

  • Posty: 60
  • Przepisy: 1760
  • Artykuły: 12
Anemon! jest mi niezwykle miło, że wypróbowałaś mój przepis cieszę się, że smakowały

Odp: Przepisy wypróbowane i polecane

anemon
  • anemon

  • Posty: 87
  • Przepisy: 693
  • Artykuły: 3
Wypróbowałam przepis Alex_M na placuszki dyniowe. Polecam bo są bardzo smaczne i błyskawiczne do zrobienia.
httpgotujmy.plplacuszki-dyniowe-z-natka,przepisy-dynia-przepis,203151.html
obrazek

Odp: Przepisy wypróbowane i polecane

ZanetaK
  • ZanetaK

  • Posty: 25
  • Przepisy: 0
  • Artykuły: 0
Jasne rozumiem.

Odp: Odp: Odp: Przepisy wypróbowane i polecane

edytaha
  • edytaha

  • Posty: 1003
  • Przepisy: 992
  • Artykuły: 3
ZanetaK napisał(a):

Ja polecam curry z kurczakiem Jamiego Olivera:

http://www.ladyhousewife.pl/azjatyckie-przysmaki/curry-z-kurczakiem-tikka-masala/


Danie niewątpliwie smaczne, ale w tym wątku polecamy wypróbowane przez nas przepisy użytkowników TEGO portalu

Odp: Odp: Przepisy wypróbowane i polecane

ZanetaK
  • ZanetaK

  • Posty: 25
  • Przepisy: 0
  • Artykuły: 0
Ja polecam curry z kurczakiem Jamiego Olivera:

http://www.ladyhousewife.pl/azjatyckie-przysmaki/curry-z-kurczakiem-tikka-masala/

Odp: Przepisy wypróbowane i polecane

edytaha
  • edytaha

  • Posty: 1003
  • Przepisy: 992
  • Artykuły: 3
Polecam przepis zbysiowej na śledzie po kaszubsku
https://gotujmy.pl/sledzie-po-kaszubsku,przepisy-sledz-przepis,206249.html

Przygotowałam bez dodatku kolendry, część została zjedzona na Wigilii u mnie w pracy, pozostałe pojechały z mężem na dzisiejszą służbę. Fotki niestety nie zrobiłam, ale wyglądały dokładnie jak u Madzi

Odp: Przepisy wypróbowane i polecane

annladen
  • annladen

  • Posty: 2
  • Przepisy: 0
  • Artykuły: 0
ja znalazlam kiedys takiego ebooka http://www.suempol.pl/blog/2013/08/18/losos-jakiego-nie-znacie-ebook-do-pobrania/ i musze wam powiedziec ze za kazdym razem jak planuje przyrzadzic lososia to siegam po jakis przepis stad zawsze wychodza

Odp: Odp: Odp: Odp: Przepisy wypróbowane i polecane

edytaha
  • edytaha

  • Posty: 1003
  • Przepisy: 992
  • Artykuły: 3
Babciagramolka napisał(a):

edytaha napisał(a):

Babciagramolka napisał(a):

Dziękuję Ci serdecznie za wypróbowanie bo trzeba było wielkiej odwagi żeby podejść do przepisu takiej ,, nogi" cukierniczej jak ja . Bardzo się cieszę że smakowały. U Ciebie wygladają fantastycznie ( moje nie zawsze ). I masz rację -lepiej robić z marmoladą albo bardzo gęstym i twardym dżemem , ja te które wstawiłam zrobiłam z takim jaki akurat był w domu i troche wyciekł.

I co ważne - jak sama zaznaczasz do ciasta nie dodaje się cukru więc można je ( rogaliki) robić z mięsem , kapustą itd.

Buniu, z ta odwagą nieco przesadziłaś Akurat na Twoich przepisach można polegać, więc poszłam na całość
Troszkę nie byłam pewna na jaką grubość wałkować ciasto, więc poeksperymentowałam, i udało się
Już planuję upiec rogaliki z poświąteczną nadwyżką masy makowej oraz z mięskiem z rosołu (oczywiście nie w jednym nadzieniu )
Te na słodko polukruję, będą pyszne


Hi Hi to o tym samym pomyślałyśmy. Też mam zamiar piec z nadwyżką masy makowej - tyle że ja zamroże mak i upiekę po Świętach - może na Nowy Rok , no i w karnawale z kapustą i grzybami do barszczyku.


Nie przyszło mi do głowy, żeby mrozić masę makową. Dzięki Buniu, za fajny pomysł. W taki razie ja też upiekę rogaliki w karnawale

Odp: Odp: Odp: Przepisy wypróbowane i polecane

Babciagramolka
edytaha napisał(a):

Babciagramolka napisał(a):

Dziękuję Ci serdecznie za wypróbowanie bo trzeba było wielkiej odwagi żeby podejść do przepisu takiej ,, nogi" cukierniczej jak ja . Bardzo się cieszę że smakowały. U Ciebie wygladają fantastycznie ( moje nie zawsze ). I masz rację -lepiej robić z marmoladą albo bardzo gęstym i twardym dżemem , ja te które wstawiłam zrobiłam z takim jaki akurat był w domu i troche wyciekł.

I co ważne - jak sama zaznaczasz do ciasta nie dodaje się cukru więc można je ( rogaliki) robić z mięsem , kapustą itd.

Buniu, z ta odwagą nieco przesadziłaś Akurat na Twoich przepisach można polegać, więc poszłam na całość
Troszkę nie byłam pewna na jaką grubość wałkować ciasto, więc poeksperymentowałam, i udało się
Już planuję upiec rogaliki z poświąteczną nadwyżką masy makowej oraz z mięskiem z rosołu (oczywiście nie w jednym nadzieniu )
Te na słodko polukruję, będą pyszne


Hi Hi to o tym samym pomyślałyśmy. Też mam zamiar piec z nadwyżką masy makowej - tyle że ja zamroże mak i upiekę po Świętach - może na Nowy Rok , no i w karnawale z kapustą i grzybami do barszczyku.

Odpowiedz na/ edytuj Przepisy wypróbowane i polecane