Dziękuję Ci serdecznie za wypróbowanie bo trzeba było wielkiej odwagi żeby podejść do przepisu takiej ,, nogi" cukierniczej jak ja . Bardzo się cieszę że smakowały. U Ciebie wygladają fantastycznie ( moje nie zawsze ). I masz rację -lepiej robić z marmoladą albo bardzo gęstym i twardym dżemem , ja te które wstawiłam zrobiłam z takim jaki akurat był w domu i troche wyciekł.
I co ważne - jak sama zaznaczasz do ciasta nie dodaje się cukru więc można je ( rogaliki) robić z mięsem , kapustą itd.
Buniu, z ta odwagą nieco przesadziłaś Akurat na Twoich przepisach można polegać, więc poszłam na całość
Troszkę nie byłam pewna na jaką grubość wałkować ciasto, więc poeksperymentowałam, i udało się
Już planuję upiec rogaliki z poświąteczną nadwyżką masy makowej oraz z mięskiem z rosołu (oczywiście nie w jednym nadzieniu )
Te na słodko polukruję, będą pyszne
Hi Hi to o tym samym pomyślałyśmy. Też mam zamiar piec z nadwyżką masy makowej - tyle że ja zamroże mak i upiekę po Świętach - może na Nowy Rok , no i w karnawale z kapustą i grzybami do barszczyku.
Dziękuję Ci serdecznie za wypróbowanie bo trzeba było wielkiej odwagi żeby podejść do przepisu takiej ,, nogi" cukierniczej jak ja . Bardzo się cieszę że smakowały. U Ciebie wygladają fantastycznie ( moje nie zawsze ). I masz rację -lepiej robić z marmoladą albo bardzo gęstym i twardym dżemem , ja te które wstawiłam zrobiłam z takim jaki akurat był w domu i troche wyciekł.
I co ważne - jak sama zaznaczasz do ciasta nie dodaje się cukru więc można je ( rogaliki) robić z mięsem , kapustą itd.
Buniu, z ta odwagą nieco przesadziłaś Akurat na Twoich przepisach można polegać, więc poszłam na całość
Troszkę nie byłam pewna na jaką grubość wałkować ciasto, więc poeksperymentowałam, i udało się
Już planuję upiec rogaliki z poświąteczną nadwyżką masy makowej oraz z mięskiem z rosołu (oczywiście nie w jednym nadzieniu )
Te na słodko polukruję, będą pyszne
Dziękuję Ci serdecznie za wypróbowanie bo trzeba było wielkiej odwagi żeby podejść do przepisu takiej ,, nogi" cukierniczej jak ja . Bardzo się cieszę że smakowały. U Ciebie wygladają fantastycznie ( moje nie zawsze ). I masz rację -lepiej robić z marmoladą albo bardzo gęstym i twardym dżemem , ja te które wstawiłam zrobiłam z takim jaki akurat był w domu i troche wyciekł.
I co ważne - jak sama zaznaczasz do ciasta nie dodaje się cukru więc można je ( rogaliki) robić z mięsem , kapustą itd.
Polecam przepis Buni na kruche rogaliki z konfiturą. Ja wprawdzie zamiast konfitury dałam marmoladę wieloowocową, ale rogaliki wyszły pyszne. Nie narobiłam się przy nich zbytnio, ponieważ z ciastem bardzo dobrze się pracuje, a przy okazji uszczęśliwiłam rodzinę (córka poparzyła sobie język, bo jadła prosto z blaszki). Ponieważ do ciasta nie dodaje się cukru, więc swój "przydział" oprószyłam cukrem pudrem. PYCHA
https://gotujmy.pl/zawsze-udajace-sie-rogaliki-lali-z-konfitura,przepisy-rogaliki-przepis,205307.html
Polecam przepis Buni na kruche rogaliki z konfiturą. Ja wprawdzie zamiast konfitury dałam marmoladę wieloowocową, ale rogaliki wyszły pyszne. Nie narobiłam się przy nich zbytnio, ponieważ z ciastem bardzo dobrze się pracuje, a przy okazji uszczęśliwiłam rodzinę (córka poparzyła sobie język, bo jadła prosto z blaszki). Ponieważ do ciasta nie dodaje się cukru, więc swój "przydział" oprószyłam cukrem pudrem. PYCHA
https://gotujmy.pl/zawsze-udajace-sie-rogaliki-lali-z-konfitura,przepisy-rogaliki-przepis,205307.html
Polecam przepis Buni na kruche rogaliki z konfiturą. Ja wprawdzie zamiast konfitury dałam marmoladę wieloowocową, ale rogaliki wyszły pyszne. Nie narobiłam się przy nich zbytnio, ponieważ z ciastem bardzo dobrze się pracuje, a przy okazji uszczęśliwiłam rodzinę (córka poparzyła sobie język, bo jadła prosto z blaszki). Ponieważ do ciasta nie dodaje się cukru, więc swój "przydział" oprószyłam cukrem pudrem. PYCHA
https://gotujmy.pl/zawsze-udajace-sie-rogaliki-lali-z-konfitura,przepisy-rogaliki-przepis,205307.html
Co prawda nie ja robiłem, a moja Mama, która czasem zagląda na gotujmy, ale była na tyle dobra, że przygotowała mi kilka na drogę po ostatniej wizycie w domu
Co tu dużo mówić - pyszne, chociaż nie z domową konfiturą jak zaleca autorka, a kupnym dżemem. No cóż, nie można mieć wszystkiego
Przepisy wypróbowane i polecane
Obserwuj wątekOdp: Odp: Odp: Przepisy wypróbowane i polecane
Babciagramolka
Hi Hi to o tym samym pomyślałyśmy. Też mam zamiar piec z nadwyżką masy makowej - tyle że ja zamroże mak i upiekę po Świętach - może na Nowy Rok , no i w karnawale z kapustą i grzybami do barszczyku.
Odp: Przepisy wypróbowane i polecane
2milutka
Odp: Odp: Przepisy wypróbowane i polecane
edytaha
Buniu, z ta odwagą nieco przesadziłaś Akurat na Twoich przepisach można polegać, więc poszłam na całość
Troszkę nie byłam pewna na jaką grubość wałkować ciasto, więc poeksperymentowałam, i udało się
Już planuję upiec rogaliki z poświąteczną nadwyżką masy makowej oraz z mięskiem z rosołu (oczywiście nie w jednym nadzieniu )
Te na słodko polukruję, będą pyszne
Odp: Przepisy wypróbowane i polecane
Babciagramolka
I co ważne - jak sama zaznaczasz do ciasta nie dodaje się cukru więc można je ( rogaliki) robić z mięsem , kapustą itd.
Odp: Odp: Odp: Przepisy wypróbowane i polecane
edytaha
I o to chodziło
Odp: Odp: Przepisy wypróbowane i polecane
zbysiowa
Mniamuśne, ale smaku narobiłaś
Odp: Przepisy wypróbowane i polecane
edytaha
Odp: Przepisy wypróbowane i polecane
edytaha
https://gotujmy.pl/zawsze-udajace-sie-rogaliki-lali-z-konfitura,przepisy-rogaliki-przepis,205307.html
Odp: Przepisy wypróbowane i polecane
kołczu
https://gotujmy.pl/drozdzowe-rogaliki-z-konfitura-wisniowa,przepisy-kuchnia-polska-przepis,203527.html
Co prawda nie ja robiłem, a moja Mama, która czasem zagląda na gotujmy, ale była na tyle dobra, że przygotowała mi kilka na drogę po ostatniej wizycie w domu
Co tu dużo mówić - pyszne, chociaż nie z domową konfiturą jak zaleca autorka, a kupnym dżemem. No cóż, nie można mieć wszystkiego
Odp: Odp: Odp: Przepisy wypróbowane i polecane
gosia56
Zapraszam akurat został jeszcze jeden kawałek