Korboce! to takie długie nitki, czasem w sklepach widziałam splatane w warkocze. Są pyszne! Ale jadłam tylko takie oryginalne, robione u górali. Ważne jest też aby ten ser był świeży, wtedy rozpływa się w ustach
uwielbiam sery żółte prawie ponad wszystko. ze względu na ograniczony dostęp bardzo lubię oscypka, szkoda, że tak trudno dostać tego oryginalnego, z pleśniowym toleruje tylko Brie i Camembert. Żadna siła mnie nie zmusi do zjedzenia tych z niebieską pleśnią. Kiedyś spróbowałam i było okropne.
Prwie wszystkie pleśniowce , z tym że raczej nie klasy Lazur czy Turek wolę kupić 10 dag takiego dobrego niż byle co .Z żóltych uwielbiam Chedar ,.Wszelkiego rodzaju rolady serowo orzechowe .Białe domowej roboty z ziołami .
a już najbardziej pasuje mi podgryzanie serów z owocami, żurawiną czy orzechami.
Nie przepadam za Gorgonzolą i Parmezanem.
Ser
Obserwuj wątekOdp: Ser
aggnieszkaa
Odp: Ser
Odp: Ser
Babciagramolka
a już najbardziej pasuje mi podgryzanie serów z owocami, żurawiną czy orzechami.
Nie przepadam za Gorgonzolą i Parmezanem.
Odp: Ser
lara1908
Odp: Ser
Odp: Ser
lara1908
Odp: Ser
Odp: Ser
halina
Odp: Ser
wiosenka 50
Odp: Ser