To zależy co chcesz z tej ryby robić . Jak rozmrozisz to Ci sie kostki rozwalą na strzępki i tyle bedzie z kształtnej rybki ( moja rada - nie kupować kostek , paluszków itp bo to odpady ) . Jesli o mnie chodzi to bym raczej zrobiła z tych kostek kotlety rybne mielone ( po rozmrożeniu ) . Nie bardzo wiem czy Ci sie uda usmażyc tą nasiąknietą zamarznieta wodą rybę na chrupko.
Jesli chodzi o cytrynę . Ja skrapiam . Musu nie ma ale moim zdaniem ryba zamarynowana wczesniej w soku z cytryny jest smaczniejsza ( lub skropiona po usmażeniu )
Jestem laikiem jesli chodzi o ryby- rzadko je robie przyznaję sie. Kupiłam kostki z dorsza, mrożone.I tu moje pytanie- czy kostki rozmrozić przed opanierowaniem, czy nie ma takowej potrzeby? i czy koniecznie trzeba rybę skropić cytryną?
sposób na rybkę
Obserwuj wątekOdp: sposób na rybkę
Babciagramolka
Jesli chodzi o cytrynę . Ja skrapiam . Musu nie ma ale moim zdaniem ryba zamarynowana wczesniej w soku z cytryny jest smaczniejsza ( lub skropiona po usmażeniu )
sposób na rybkę
myszka25