Nie warto eksperymentować, lepiej skorzystać ze sprawdzonych rad. W internecie też wiele znajdziesz na temat odpowiedniego przyrządzenia steków. Najważniejsze jest i tak mięso. Ciężko dostać w normalnym markecie dobrej jakości mięso, dlatego ja zamawiam przez sklep Black Caviar. Zawsze przywożą mi świeżutkie i pyszne mięsko. Po dobrym przyprawieniu smakuje wyśmienicie.
no i zrobiłam z mrożonej polędwicy wołowej.. straaasznie długo się smażył, był bardzo długo krwisty w środku. nie wiem czy to najlepszy sposób. następnym razem rozmrożę mięso dokładniej.
no i zrobiłam z mrożonej polędwicy wołowej.. straaasznie długo się smażył, był bardzo długo krwisty w środku. nie wiem czy to najlepszy sposób. następnym razem rozmrożę mięso dokładniej.
Moim zdaniem tajemnica dobrego steku to dobry produkt, staram się wybierać jedynie produkty Premium dlatego najbardziej pasują mi steki czy też stekburgery BOS bo są w 100% z mięsa wołowego. Nie trzeba ich rozmrażać, tylko wyciągnięte prosto z zamrażalnika wrzucamy na mocno rozgrzaną patelnię.
Ja ostatnio uwielbiam przyrządzać steki, są smaczne i szybkie w przygotowaniu. czy próbowaliście przyrządzać steki siekane wołowe? Ja ostatnio kupiłam w sklepie właśnie takie steki siekane BOS - nie uwierzycie 100% mięsa. Też byłam zdziwiona i jak się je odpowiednio przygotuje - smakują wyśmienicie.
Steki - jakie przyrządzacie?
Obserwuj wątekOdp: Steki - jakie przyrządzacie?
andzia67
Odp: Steki - jakie przyrządzacie?
Makuowicz
marek_j
Wikuś
Odp: Odp: Steki - jakie przyrządzacie?
kołczu
LauraPalmer napisał(a):
LauraPalmer
Odp: Odp: Steki - jakie przyrządzacie?
wiktoryjka
LauraPalmer
oczywiście solicie pod koniec.. czy już na talerzu?
Zdowinka
Steki - jakie przyrządzacie?
Mrówa