Steki - jakie przyrządzacie?

Obserwuj wątek

Odp: Steki - jakie przyrządzacie?

LegoJedi
  • LegoJedi

• Przepisy: 0
  • Artykuły: 0
Steak przed smazeniem musi miec temperature pokojowa (dotyczy to tez innych mies do smazenia). Smazy sie go na duzym ogniu na stalowej lub zeliwnej patelni (nie musi to byc patelnia grillowa) (srednio liczy sie 1,5 minuty na 1 cm grubosci steaka z kazdej strony) na odrobinie oleju. nastepnie wklada sie steaka do piekarnika rozgrzanego do ok 80-100 °C przykrytego folia aluminiowa na 10 minut by mieso odpoczelo. Solic sola morska mozna przed smazeniem... pieprzyc po smazeniu.

andzia67
  • andzia67

• Przepisy: 58
Basia Ritz radzi jak przygotować idealnego steka http://kulinarnamekka.com/idealny-stek-metody-i-stany-wysmazenia/

Makuowicz
  • Makuowicz

eeee to reklamy są

marek_j
  • marek_j

A ja mam zagadkę dla steko-zjadaczy :-) Kto wie do czego służy produkt ze zdjęcia? ;-)
obrazek

Wikuś
  • Wikuś

Nie warto eksperymentować, lepiej skorzystać ze sprawdzonych rad. W internecie też wiele znajdziesz na temat odpowiedniego przyrządzenia steków. Najważniejsze jest i tak mięso. Ciężko dostać w normalnym markecie dobrej jakości mięso, dlatego ja zamawiam przez sklep Black Caviar. Zawsze przywożą mi świeżutkie i pyszne mięsko. Po dobrym przyprawieniu smakuje wyśmienicie.

Odp: Odp: Steki - jakie przyrządzacie?

kołczu
  • kołczu

• Przepisy: 77
  • Artykuły: 1147
Oj no chyba szkoda mięsa na takie eksperymenty

LauraPalmer napisał(a):

no i zrobiłam z mrożonej polędwicy wołowej.. straaasznie długo się smażył, był bardzo długo krwisty w środku. nie wiem czy to najlepszy sposób. następnym razem rozmrożę mięso dokładniej.

LauraPalmer
no i zrobiłam z mrożonej polędwicy wołowej.. straaasznie długo się smażył, był bardzo długo krwisty w środku. nie wiem czy to najlepszy sposób. następnym razem rozmrożę mięso dokładniej.

Odp: Odp: Steki - jakie przyrządzacie?

wiktoryjka
Ja też kupuje tylko żywność premium wysokiej jakości - preferuję kupować w sklepie Black Caviar

LauraPalmer
Serio!? można mrożony stek wrzucić prosto na patelnię?
oczywiście solicie pod koniec.. czy już na talerzu?

Zdowinka
  • Zdowinka

Moim zdaniem tajemnica dobrego steku to dobry produkt, staram się wybierać jedynie produkty Premium dlatego najbardziej pasują mi steki czy też stekburgery BOS bo są w 100% z mięsa wołowego. Nie trzeba ich rozmrażać, tylko wyciągnięte prosto z zamrażalnika wrzucamy na mocno rozgrzaną patelnię.

Odpowiedz na/ edytuj Steki - jakie przyrządzacie?