Nie mam takiej suszarki( kupuję już grzyby suszone, jakoś zawsze bałam się zbierać grzyby więc nigdy nie musiałam samodzielnie ich przygotowywać). Moja znajoma jednak jednak używała zwykłej suszarki do owoców, też się sprawdzały
Ja niezmiennie polecam suszarkę f-my Niewiadów bo taką właśnie mam. Wcześniej, zanim kupiłam, testowałam 4 suszarki innych firm pożyczane od znajomych a także przeprowadziłam dokładny wywiad na temat suszarek wśród swoich grzybniętych, i nie tylko, przyjaciół - Niewiadów jest w/g i wielu osób mnie najlepsza. Moja ma 4 dość wysokie sita więc można suszyć nie tylko pokrojone grzyby, ale także całe kapelusze - na wielu modelach to się nie uda bo sitka są zbyt płaskie. Tutaj sita są w całości odlewane z plastiku - mają krateczkę na dnie a nie cienką siatkę, którą bardzo ciężko się z czasem czyści. Dodatkowe sita można dokupić np. na Allegro. Moja suszarka ma 2 poziomy natężenia nadmuchu i grzania co jest bardzo praktyczne w użyciu. Przeźroczysta pokrywa pozwala widzieć postępy w suszeniu choć tylko na najwyższym sicie. Ja używam jej przeważnie do suszenia grzybów, ale suszyłam też w niej zioła, owoce i warzywa - sita po prostu myje się pod kranem.
Suszarka do grzybów i warzyw,
Obserwuj wątekOdp: Suszarka do grzybów i warzyw,
ptys
Odp: Odp: Suszarka do grzybów i warzyw,
Pyza
Odp: Suszarka do grzybów i warzyw,
Bahus
Odp: Suszarka do grzybów i warzyw,
Pyza
Suszarka do grzybów i warzyw,
Bahus