zachęcam do przeczytania mojego artykułu o trawie cytrynowej
https://gotujmy.pl/trawa-cytrynowa,artykuly,3599.html
oraz innych artykułów również, szczególnie dotyczących ziół przyprawowych...
Mam powiedzieć prawdę czy tak jak wypada Ja wolę olej z pestek winogron - nie przepadam za oliwą - nawet jej sama nie kupuję .Dostałam w nagrodę w konkursie butlę oliwy extra vergine i zużywam ją aromatyzując( przygotowuję następne z chili i czekam na piri-piri od córki, chcę jeszcze zrobić czosnkową i jakąś ziołową ) . Normalnie w ten sposób aromatyzowałam olej .
Nie wiem czemu nie mogę od lat polubić oliwy. oliwki lubię - oliwy nie .Specjalnie zrobiłam tą mocno aromatyzowaną - potem jak będę robić dresing dam łyżkę oliwy cytrynowej , sok z cytryny , olej z pestek winogron , i np konfiturę z gorzkich pomarańczy.
Tak więc odczucie bardzo subiektywne- jak ktoś lubi oliwę to niech robi z oliwy jak nie to z oleju. Dla mnie oliwa jest ,,oblepiajaca " i w odczuwaniu bardzo ciężka . Pewnie nijak się to ma do oceny speców od żywienia ale mój organizm ogłasza bunt na oliwę i już .
zmieniono 1 raz (ostatnio 22 sie 2010 21:48 przez Babciagramolka)
ja posiadam trawę cytrynową.....kupiłam ja na dniach otwartych ODR(Ośrodka Doradztwa Rolniczego) w Mikołowie w Śmiłowicach.....
tej trawy nalezy szukać na dobrze zaopatrzonych stoiskach ziołowych ewentualnie z innymi roślinkami ale raczej nie wsród kwiatów
Podobny aromat daje tez werbena cytrynowa....
Myślisz o stoiskach z ziołami spożywczymi czy sklepach zielarskich? Od dawna próbuję kupić trawę cytrynową w Legnicy, jak dotychczas bezskutecznie.
miałam na myśli stoiska z ziołami spożywczymi ale raczej nie w supermarketach tylko targowiskach, giełdach z roślinami różnymi.....
ta roślina dobrze znosi warunki w mieszkaniu zimą
ja posiadam trawę cytrynową.....kupiłam ja na dniach otwartych ODR(Ośrodka Doradztwa Rolniczego) w Mikołowie w Śmiłowicach.....
tej trawy nalezy szukać na dobrze zaopatrzonych stoiskach ziołowych ewentualnie z innymi roślinkami ale raczej nie wsród kwiatów
Myślisz o stoiskach z ziołami spożywczymi czy sklepach zielarskich? Od dawna próbuję kupić trawę cytrynową w Legnicy, jak dotychczas bezskutecznie.
Trawa cytrynowa
Obserwuj wątekOdp: Trawa cytrynowa
misia14
https://gotujmy.pl/trawa-cytrynowa,artykuly,3599.html
oraz innych artykułów również, szczególnie dotyczących ziół przyprawowych...
Odp: Trawa cytrynowa
Babciagramolka
Nie wiem czemu nie mogę od lat polubić oliwy. oliwki lubię - oliwy nie .Specjalnie zrobiłam tą mocno aromatyzowaną - potem jak będę robić dresing dam łyżkę oliwy cytrynowej , sok z cytryny , olej z pestek winogron , i np konfiturę z gorzkich pomarańczy.
Tak więc odczucie bardzo subiektywne- jak ktoś lubi oliwę to niech robi z oliwy jak nie to z oleju. Dla mnie oliwa jest ,,oblepiajaca " i w odczuwaniu bardzo ciężka . Pewnie nijak się to ma do oceny speców od żywienia ale mój organizm ogłasza bunt na oliwę i już .
Bahus
Babciagramolka
luna19
Odp: Odp: Odp: Trawa cytrynowa
misia14
miałam na myśli stoiska z ziołami spożywczymi ale raczej nie w supermarketach tylko targowiskach, giełdach z roślinami różnymi.....
ta roślina dobrze znosi warunki w mieszkaniu zimą
Bahus
PS. nie żałuję zakupu....smak rewelacyjny, wiele potraw dzięki tej przyprawie zyskało na smaku.
Odp: Odp: Trawa cytrynowa
Henia
misia14
EkoMiodek