Tutaj zgłaszamy łamanie regulaminu serwisu

Obserwuj wątek

Odp: Tutaj zgłaszamy łamanie regulaminu serwisu

bernika
  • bernika

  • Posty: 204
  • Przepisy: 817
  • Artykuły: 0
znowu justynka223:

plagait: https://gotujmy.pl/ciasto-krolewskie,przepisy,43229.html
oryginał zdjęcia: http://www.kotarski.com.pl/produkt_podglad.php5?wybrany=23

dwa przepisy jedno zdjęcie (zreszta watpie czy autorki):
https://gotujmy.pl/owocowe-szaszlyki,przepisy,43263.html
https://gotujmy.pl/owocowe-szaszlyki-dla-damy,przepisy,56627.html

Odp: Odp: Tutaj zgłaszamy łamanie regulaminu serwisu

Henia
  • Henia

  • Posty: 1381
  • Przepisy: 281
  • Artykuły: 1
Babciagramolka napisał(a):

Witajcie
Ja tylko parę słów ( Henia mnie wywołała do tablicy na priv ) .Nie udzielnam się w ostatnich dniach bo mam ,, doła "( jak zwykle wyszło , że jestem tak naiwna , że powinni za to karać ) . Ale co tam - przejdzie. A o kopiowaniu mam takie zdanie jak większość . Jest to po prostu nieuczciwe .I co to za frajda przepisywać książkę czy robić kopiuj-wklej.. Henia ma rację na stronach kulinarnych zbierają się przecież ludzie pasjonujący się kuchnią i gotowaniem . To nie konkurs na sprawne pisanie na komputerze na ilość .Ludzie co się z Wami dzieje ( mówię o kopiarzach )

Tak jak wczoraj pisałam, właściciele strony powinni pomyśleć o zabieraniu punktów i obniżaniu karnie rang przy powtarzającym się kopiowaniu! Np. po udowodnieniu 3 plagiatów obniżyć rangę a przy np. 5 po prostu podziękować za towarzystwo. Przecież im (właścicielom) nie powinno zależeć na srebrnych ekspertach z załóżmy 500 kradzionymi przepisami! Przecież to dyskredytuje stronę! Dobra opinia jest chyba ważniejsza od ilości przepisów!A przecież dobrych, uczciwych kucharzy jest tu bardzo wielu i przepisów też przybywa!Dopóki tylko my będziemy walczyć z kopiarzami bez wsparcia właścicieli i moderatorów, kopiarze będą odrastać jak grzybki po deszczu! Takie jest moje zdanie!

Odp: Tutaj zgłaszamy łamanie regulaminu serwisu

Babciagramolka
Witajcie
Ja tylko parę słów ( Henia mnie wywołała do tablicy na priv ) .Nie udzielnam się w ostatnich dniach bo mam ,, doła "( jak zwykle wyszło , że jestem tak naiwna , że powinni za to karać ) . Ale co tam - przejdzie. A o kopiowaniu mam takie zdanie jak większość . Jest to po prostu nieuczciwe .I co to za frajda przepisywać książkę czy robić kopiuj-wklej.. Henia ma rację na stronach kulinarnych zbierają się przecież ludzie pasjonujący się kuchnią i gotowaniem . To nie konkurs na sprawne pisanie na komputerze na ilość .Ludzie co się z Wami dzieje ( mówię o kopiarzach )

Odp: Tutaj zgłaszamy łamanie regulaminu serwisu

bernika
  • bernika

  • Posty: 204
  • Przepisy: 817
  • Artykuły: 0
to moze moderator rozstrzygnie co z tym fantem zrobic? autorka przepisów pomimo moich zapytan nie reaguje, nic nie zrobila w kwestii wyjasnienia tego zdjecia.

kto zgadnie ktore zdjecie przedstawia dana potrawe?
https://gotujmy.pl/ciastko-francuskie-z-budyniem-,przepisy,60412.html
https://gotujmy.pl/ciastko-francuskie-z-jablkiem-,przepisy,60329.html

Odp: Odp: Odp: Tutaj zgłaszamy łamanie regulaminu serwisu

Henia
  • Henia

  • Posty: 1381
  • Przepisy: 281
  • Artykuły: 1
zewa napisał(a):

bernika napisał(a):

ech takich eskpertów to jak bym tu znalazła jeszcze kilku smieszy mnie dodawanie na ilocc przepisów gdzie golym okiem widac ze ktos przekopiowuje ksiazke kucharską rodem chyba z astralii bo nie ma zadnego zdjęcia, przepisy sa oderwane od rzeczywistosci nie mowiac o tej polskiej typu: składnik szaszłyka rybnego "kraby z morza północnego" a na moje pytanie co to sa za kraby i skąd je wziać autorka milczy.. zapewne jak mniemam jest to jakas wielka tajemnica autorki,albo tez ja jestem malo obeznana w swiecie kulinarnym i sie nei znam na krabach a ona nie chce sie dzielic takimi informacjami z dyletantami w kazdym razie widac ze liczy się ilosc a nie jakosc.. przekopiowac ksiazke to ja tez potrafie i to w jeden wieczór!

nie wiem jak wy ale ja bym jako administratorzy zaostrzyła rygory dostawania tych nagród i juz, albo zlikwidowałabym je wogole, dzieki czemu odsiałoby sie ziarno od plew i zostaliby tylko ci co naprawde to robia z pasji a nie z checi zysku blendera! jest wiele portali które nie daja zadnych nagród a zycie kulinarne na nich kwitnie i nie ma tam zadnych plagiatorów bo nie ma pokus!

a teraz perełka: kto zgadnie ktore zdjecie przedstawia dana potrawe?
https://gotujmy.pl/ciastko-francuskie-z-budyniem-,przepisy,60412.html
https://gotujmy.pl/ciastko-francuskie-z-jablkiem-,przepisy,60329.html

Berniko, ale zadałaś trudną zagadkę. Nie mam zielonego pojęcia, bo oba zdjęcia są takie same. O rany tak też można? Niby dwa różne ciasta ( takie same) a jedno zdjęcie. Ty to jesteś spostrzegawcza. BRAWO!

Często spotykam "zdjęcie przechodnie".Do ilu przepisów w miarę pasuje tam jest. W końcu to 5pkt od sztuki!

Odp: Odp: Tutaj zgłaszamy łamanie regulaminu serwisu

Henia
  • Henia

  • Posty: 1381
  • Przepisy: 281
  • Artykuły: 1
bernika napisał(a):

ech takich eskpertów to jak bym tu znalazła jeszcze kilku smieszy mnie dodawanie na ilocc przepisów gdzie golym okiem widac ze ktos przekopiowuje ksiazke kucharską rodem chyba z astralii bo nie ma zadnego zdjęcia, przepisy sa oderwane od rzeczywistosci nie mowiac o tej polskiej typu: składnik szaszłyka rybnego "kraby z morza północnego" a na moje pytanie co to sa za kraby i skąd je wziać autorka milczy.. zapewne jak mniemam jest to jakas wielka tajemnica autorki,albo tez ja jestem malo obeznana w swiecie kulinarnym i sie nei znam na krabach a ona nie chce sie dzielic takimi informacjami z dyletantami w kazdym razie widac ze liczy się ilosc a nie jakosc.. przekopiowac ksiazke to ja tez potrafie i to w jeden wieczór!

nie wiem jak wy ale ja bym jako administratorzy zaostrzyła rygory dostawania tych nagród i juz, albo zlikwidowałabym je wogole, dzieki czemu odsiałoby sie ziarno od plew i zostaliby tylko ci co naprawde to robia z pasji a nie z checi zysku blendera! jest wiele portali które nie daja zadnych nagród a zycie kulinarne na nich kwitnie i nie ma tam zadnych plagiatorów bo nie ma pokus!

a teraz perełka: kto zgadnie ktore zdjecie przedstawia dana potrawe?
https://gotujmy.pl/ciastko-francuskie-z-budyniem-,przepisy,60412.html
https://gotujmy.pl/ciastko-francuskie-z-jablkiem-,przepisy,60329.html

Wiesz myślę,że i tak by byli. Są chorzy nie tylko na nagrody ale i niedowartościowani w realnym życiu. Tu chcą pokazać swoją wiedzę, doskonałość.Muszą być najlepsi za wszelką cenę. A że tej wiedzy po prostu nie mają, nie umieją gotować, więc kradną. Żeby tylko zaistnieć. Tak to odbieram!

Odp: Odp: Tutaj zgłaszamy łamanie regulaminu serwisu

zewa
  • zewa

  • Posty: 1113
  • Przepisy: 2423
  • Artykuły: 131
bernika napisał(a):

ech takich eskpertów to jak bym tu znalazła jeszcze kilku smieszy mnie dodawanie na ilocc przepisów gdzie golym okiem widac ze ktos przekopiowuje ksiazke kucharską rodem chyba z astralii bo nie ma zadnego zdjęcia, przepisy sa oderwane od rzeczywistosci nie mowiac o tej polskiej typu: składnik szaszłyka rybnego "kraby z morza północnego" a na moje pytanie co to sa za kraby i skąd je wziać autorka milczy.. zapewne jak mniemam jest to jakas wielka tajemnica autorki,albo tez ja jestem malo obeznana w swiecie kulinarnym i sie nei znam na krabach a ona nie chce sie dzielic takimi informacjami z dyletantami w kazdym razie widac ze liczy się ilosc a nie jakosc.. przekopiowac ksiazke to ja tez potrafie i to w jeden wieczór!

nie wiem jak wy ale ja bym jako administratorzy zaostrzyła rygory dostawania tych nagród i juz, albo zlikwidowałabym je wogole, dzieki czemu odsiałoby sie ziarno od plew i zostaliby tylko ci co naprawde to robia z pasji a nie z checi zysku blendera! jest wiele portali które nie daja zadnych nagród a zycie kulinarne na nich kwitnie i nie ma tam zadnych plagiatorów bo nie ma pokus!

a teraz perełka: kto zgadnie ktore zdjecie przedstawia dana potrawe?
https://gotujmy.pl/ciastko-francuskie-z-budyniem-,przepisy,60412.html
https://gotujmy.pl/ciastko-francuskie-z-jablkiem-,przepisy,60329.html

Berniko, ale zadałaś trudną zagadkę. Nie mam zielonego pojęcia, bo oba zdjęcia są takie same. O rany tak też można? Niby dwa różne ciasta ( takie same) a jedno zdjęcie. Ty to jesteś spostrzegawcza. BRAWO!

zmieniono 1 raz (ostatnio 11 maj 2010 23:22 przez zewa)

Odp: Odp: Tutaj zgłaszamy łamanie regulaminu serwisu

Henia
  • Henia

  • Posty: 1381
  • Przepisy: 281
  • Artykuły: 1
bernika napisał(a):

ech takich eskpertów to jak bym tu znalazła jeszcze kilku smieszy mnie dodawanie na ilocc przepisów gdzie golym okiem widac ze ktos przekopiowuje ksiazke kucharską rodem chyba z astralii bo nie ma zadnego zdjęcia, przepisy sa oderwane od rzeczywistosci nie mowiac o tej polskiej typu: składnik szaszłyka rybnego "kraby z morza północnego" a na moje pytanie co to sa za kraby i skąd je wziać autorka milczy.. zapewne jak mniemam jest to jakas wielka tajemnica autorki,albo tez ja jestem malo obeznana w swiecie kulinarnym i sie nei znam na krabach a ona nie chce sie dzielic takimi informacjami z dyletantami w kazdym razie widac ze liczy się ilosc a nie jakosc.. przekopiowac ksiazke to ja tez potrafie i to w jeden wieczór!

nie wiem jak wy ale ja bym jako administratorzy zaostrzyła rygory dostawania tych nagród i juz, albo zlikwidowałabym je wogole, dzieki czemu odsiałoby sie ziarno od plew i zostaliby tylko ci co naprawde to robia z pasji a nie z checi zysku blendera! jest wiele portali które nie daja zadnych nagród a zycie kulinarne na nich kwitnie i nie ma tam zadnych plagiatorów bo nie ma pokus!

a teraz perełka: kto zgadnie ktore zdjecie przedstawia dana potrawe?
https://gotujmy.pl/ciastko-francuskie-z-budyniem-,przepisy,60412.html
https://gotujmy.pl/ciastko-francuskie-z-jablkiem-,przepisy,60329.html

Odpowiadam: to samo ciastko, a pewnie na górze ma budyń a na dole jabłka! Jak będzie nagroda?!

Odp: Tutaj zgłaszamy łamanie regulaminu serwisu

bernika
  • bernika

  • Posty: 204
  • Przepisy: 817
  • Artykuły: 0
ech takich eskpertów to jak bym tu znalazła jeszcze kilku smieszy mnie dodawanie na ilocc przepisów gdzie golym okiem widac ze ktos przekopiowuje ksiazke kucharską rodem chyba z astralii bo nie ma zadnego zdjęcia, przepisy sa oderwane od rzeczywistosci nie mowiac o tej polskiej typu: składnik szaszłyka rybnego "kraby z morza północnego" a na moje pytanie co to sa za kraby i skąd je wziać autorka milczy.. zapewne jak mniemam jest to jakas wielka tajemnica autorki,albo tez ja jestem malo obeznana w swiecie kulinarnym i sie nei znam na krabach a ona nie chce sie dzielic takimi informacjami z dyletantami w kazdym razie widac ze liczy się ilosc a nie jakosc.. przekopiowac ksiazke to ja tez potrafie i to w jeden wieczór!

nie wiem jak wy ale ja bym jako administratorzy zaostrzyła rygory dostawania tych nagród i juz, albo zlikwidowałabym je wogole, dzieki czemu odsiałoby sie ziarno od plew i zostaliby tylko ci co naprawde to robia z pasji a nie z checi zysku blendera! jest wiele portali które nie daja zadnych nagród a zycie kulinarne na nich kwitnie i nie ma tam zadnych plagiatorów bo nie ma pokus!

a teraz perełka: kto zgadnie ktore zdjecie przedstawia dana potrawe?
https://gotujmy.pl/ciastko-francuskie-z-budyniem-,przepisy,60412.html
https://gotujmy.pl/ciastko-francuskie-z-jablkiem-,przepisy,60329.html

Odp: Odp: Odp: Odp: Tutaj zgłaszamy łamanie regulaminu serwisu

Henia
  • Henia

  • Posty: 1381
  • Przepisy: 281
  • Artykuły: 1
zewa napisał(a):

Henia napisał(a):

zewa napisał(a):

https://gotujmy.pl/lilia-z-jersey,przepisy,58244.html - plagiat
http://www.moje-napoje.pl/index.php?option=com_content&view=article&id=396:lilia-z-jersey&catid=31:general - oryginał


Ewa, a jak myślisz ile tam może być autorskich tych drinków?!

Heniu to jest strona http://www.moje-napoje.pl/ więc ja poszperałam i znalazłam akurat ten. Podejrzewam, że coś jeszcze by się znalazło.

Ewa, aparat ( o czym już pisałam) kategorycznie odmówił mi współpracy, telefon mam z aparatem, ale spójrz na zdjęcia jakie robi a na dodatek z aparatu umiem zrzucać zdjęcia do komputera a z telefonu za nic w świecie. Ale już podjęłam męską decyzję i idę po aparat, bo mi samej nie podobają się przepisy bez zdjęć!Pomału uzupełnię!a panią Persik trzeba będzie dokładnie sprawdzić.Zobaczymy co się urodzi. Nie wierzę, że jest chodzącym podręcznikiem barmana, przecież tych przepisów na same drinki jest chyba ze sto!

Odpowiedz na/ edytuj Tutaj zgłaszamy łamanie regulaminu serwisu