W czym piec?

Obserwuj wątek

Odp: W czym piec?

Gastosklep_pl
Foremki będą najlepsze,zresztą powyższe opinie tylko o trym świadczą. Ja także je posiadam i jestem zadowolona z rezultatów swoich wypieków,bardzo dobrze się sprawdzają.

Odp: W czym piec?

edi999a
  • edi999a

  • Posty: 4
  • Przepisy: 0
  • Artykuły: 0
ja również polecam silikonowe foremki- u mnie się sprawdziły

Odp: W czym piec?

Właśnie chyba najbardziej nadają się do galaretek oraz pieczenia pasztetu,moja znajoma ma sylikonowe foremki i bardzo sobie chwali,więc coś w tym jest.

Odp: Odp: W czym piec?

misia14
  • misia14

  • Posty: 414
  • Przepisy: 290
  • Artykuły: 17
Foremki silikonowe doskonale się sprawdzają przy pieczeniu wszelkiego rodzaju pasztetach....no i galeretke można zrobic owocową lub mięsną....
Garnek rzymski fajna rzecz....zwracam jednak uwagę ze piec bez tłuszczu można w większosci naczyń....np. żaroodpornych, rekawach foliowych (po prostu tam gdzie potrawa jest przykryta spokojnie można nie dodawać tłuszczu...)

Odp: W czym piec?

hmm pytanie w temacie co najmniej wieloznaczne :d bo można piec w piekarniku, w folii, w foremce itd..
osobiście polecam pieczenie w brytfannie varadero, urządzeniu które służy jednoczesnie do smażenia, grillowania czy gotowania, możesz upiec pasztet, udka z kurczaka,a le też sernik

Odp: W czym piec?

Alita
  • Alita

  • Posty: 471
  • Przepisy: 14
  • Artykuły: 0
Ja bym Cię zachęcała do kupna garnka rzymskiego,świetna rzecz .Świetnie nadaje się do przyrządzania różnych rodzajów potraw np mięsa.dania z drobiu zapiekanek i oczywiście chlebek.To naczynie ma pewną zaletę ,pieczemy bez tłuszczu.

Odp: W czym piec?

kazia
  • kazia

  • Posty: 92
  • Przepisy: 2
  • Artykuły: 0
oj sama niewiem chętnie poczytam rad jakiegoś eksperta ,tyle tego jest na rynku że naprawde jest w czym wybierać.....

W czym piec?

ntrn
  • ntrn

  • Posty: 1
  • Przepisy: 0
  • Artykuły: 0
Kupiłem formy silikonowe i jestem z nich zadowolony, piekłem w nich jak na razie tylko muffinki. Formy wykonane z jakiego materiału radzilibyście jeszcze dokupić? Tak sobie teoretyzuję, że formy silikonowe to bardziej chyba do lekkich ciast, a już do np. potraw mięsnych czy chleba to chyba coś innego byłoby bardziej odpowiednie...

Obecnie zastanawiam się, czy jest sens kupować garnek rzymski... A może lepiej jakieś inne naczynie? A może w ogóle żadnego? Bo może skoro mam formy silikonowe, to mam wszystko co trzeba i one nadają się do każdej potrawy

Odpowiedz na/ edytuj W czym piec?