Foremki będą najlepsze,zresztą powyższe opinie tylko o trym świadczą. Ja także je posiadam i jestem zadowolona z rezultatów swoich wypieków,bardzo dobrze się sprawdzają.
Właśnie chyba najbardziej nadają się do galaretek oraz pieczenia pasztetu,moja znajoma ma sylikonowe foremki i bardzo sobie chwali,więc coś w tym jest.
Foremki silikonowe doskonale się sprawdzają przy pieczeniu wszelkiego rodzaju pasztetach....no i galeretke można zrobic owocową lub mięsną....
Garnek rzymski fajna rzecz....zwracam jednak uwagę ze piec bez tłuszczu można w większosci naczyń....np. żaroodpornych, rekawach foliowych (po prostu tam gdzie potrawa jest przykryta spokojnie można nie dodawać tłuszczu...)
hmm pytanie w temacie co najmniej wieloznaczne :d bo można piec w piekarniku, w folii, w foremce itd..
osobiście polecam pieczenie w brytfannie varadero, urządzeniu które służy jednoczesnie do smażenia, grillowania czy gotowania, możesz upiec pasztet, udka z kurczaka,a le też sernik
Ja bym Cię zachęcała do kupna garnka rzymskiego,świetna rzecz .Świetnie nadaje się do przyrządzania różnych rodzajów potraw np mięsa.dania z drobiu zapiekanek i oczywiście chlebek.To naczynie ma pewną zaletę ,pieczemy bez tłuszczu.
Kupiłem formy silikonowe i jestem z nich zadowolony, piekłem w nich jak na razie tylko muffinki. Formy wykonane z jakiego materiału radzilibyście jeszcze dokupić? Tak sobie teoretyzuję, że formy silikonowe to bardziej chyba do lekkich ciast, a już do np. potraw mięsnych czy chleba to chyba coś innego byłoby bardziej odpowiednie...
Obecnie zastanawiam się, czy jest sens kupować garnek rzymski... A może lepiej jakieś inne naczynie? A może w ogóle żadnego? Bo może skoro mam formy silikonowe, to mam wszystko co trzeba i one nadają się do każdej potrawy
W czym piec?
Obserwuj wątekOdp: W czym piec?
Gastosklep_pl
Odp: W czym piec?
edi999a
Odp: W czym piec?
Odp: Odp: W czym piec?
misia14
Garnek rzymski fajna rzecz....zwracam jednak uwagę ze piec bez tłuszczu można w większosci naczyń....np. żaroodpornych, rekawach foliowych (po prostu tam gdzie potrawa jest przykryta spokojnie można nie dodawać tłuszczu...)
Odp: W czym piec?
osobiście polecam pieczenie w brytfannie varadero, urządzeniu które służy jednoczesnie do smażenia, grillowania czy gotowania, możesz upiec pasztet, udka z kurczaka,a le też sernik
Odp: W czym piec?
Alita
Odp: W czym piec?
kazia
W czym piec?
ntrn
Obecnie zastanawiam się, czy jest sens kupować garnek rzymski... A może lepiej jakieś inne naczynie? A może w ogóle żadnego? Bo może skoro mam formy silikonowe, to mam wszystko co trzeba i one nadają się do każdej potrawy