Jest cała masa ofert restauracji - a to promocje, a to specjalne menu... ech. Jestem bezsilna kiedy pracowałam jako kelnerka to sobie chwaliłam ten szał - tego dbnia było najwięcej klientów a co za tym idzie napiwki, przecież żaden kulturalny facet w obecności swojej damy nie wyjdzie bez uhonorowania kelnerki napiwkiem
Już zaczęło się szaleństwo walentynkowe w kwiaciarniach, sklepach, wszędzie tylko serduszka, karty i różne gadżety walentynkowe, bo to już za 6 dni.
Moim zdaniem to święto z roku na rok robi coraz większą furorę, a Wam jak się zdaje ?
Mi jest to święto obojętne, ani go nie chwalę, ani nie gardzę, tak samo jak inne przybyłe z zachodu, czyli Haloween.
Wolę noc świętojańską - można porandkowac , podziwiać gwiazdy ............jest fajnie,ciepło nie tylko w sercu.
Walentynek nie obchodzę bo są u mnie codziennie.
Walentynki - hm, nigdy nie obchodziłam i nie obchodzę, w tym sensie jestem więc anty-walentynkowa. Aczkolwiek jeśli ktoś świętuje - proszę bardzo, nikogo za to nie zlinczuję
Szczerze mówiąc co roku obawiam się, że dostanę jakiś - powiedzmy sobie szczerze - badziew w postaci serduszkowego misia w kubeczku, więc kilka dni wcześniej zawsze robię trochę dymu, ze nie obchodzę, dzięki czemu potencjalnych wręczycieli zniechęcam
Witaj "krajanko" ja przez 16 lat mieszkałem na OP.14 (wieżowiec też ciemna kuchnia) teraz jak wiesz mieszkam na Piątkowie. Jednak cała moja rodzina nadal na Winogradach.
zmieniono 1 raz (ostatnio 03 lut 2011 22:18 przez Bahus)
Dla mnie Walentynki nigdy nie byly szczególnym swietem, tak jak nigdy nie wierzylam w prawdziwa milosc :]. Ale teraz, kiedy uwierzylam i poczulam, co roku staramy sie swietowac ten, jakby nie bylo, komercyjny dzien, z mezem. Zazwyczaj jest dosc skromnie, choc zawsze w milej atmosferze. Co roku robimy sobie podobna kolacje przy swiecach, najczesciej z owocami morza. Dokladnie 8 lat temu, 14 lutego dostalam pierscionek zareczynowy od meza i tego samego dnia zamieszkalismy razem w Poznaniu, na Winogradach . Ale specjalnie nie celebrujemy tego wydarzenia. Poniewaz od prawie 4 lat pracujemy na zmiany - ja na ranna, maz na popoludniowa, nie mamy za bardzo sposobnosci aby spedzic ten dzien razem. Zazwyczaj maz zaskakuje mnie 10-minutowym lunchem, przy swiecach, bo mamy ciemna kuchnie i tworzy sie taki mikroklimacik I mnie tez uda sie przyrzadzic mu cos serduszkowego. Tego dnia jestesmy dla siebie mili i dajemy sobie duzo ciepelka.
Teraz przeczytałam posta mirkikropki.Dobrą masz pamięć! Nie mogłam skojarzyć, kto miał w tym samym dniu rocznicę.
A Natala wrzesień jest może ciekawszym miesiącem na wesele, miałaś ładniejszą pogodę.
A w lutym nie ma "r", więc niby nie ma szczęścia w związku (to nie jest moje zdanie, tylko opinia zabobonnych ludzi), a ja jestem przykładem,że tak nie jest.
I pewnie nie ja jedna.
My nigdy nie obchodzimy Walentynek w domu.17-ego lutego mamy 15-tą rocznicę ślubu i tu owszem coś wyjątkowego przewiduję.
A 14-ego zawsze w pracy coś tam koledzy dosłodzą i jest o.k.
Ewcia my we wrześniu mamy rocznicę ślubu też 15-ta.!
Walentynki 2011
Obserwuj wątekOdp: Odp: Walentynki 2011
cherry
Odp: Walentynki 2011
gusia1000
Moim zdaniem to święto z roku na rok robi coraz większą furorę, a Wam jak się zdaje ?
Mi jest to święto obojętne, ani go nie chwalę, ani nie gardzę, tak samo jak inne przybyłe z zachodu, czyli Haloween.
alikot
Walentynek nie obchodzę bo są u mnie codziennie.
Odp: Odp: Walentynki 2011
Śliweczka
Ja również wraz z moją" drugą połówką" świętujemy 17 lutego (mamy 21 rocznicę ślubu).
Odp: Odp: Odp: Walentynki 2011
Bahus
ja też...Heniu chyba opatrzność ma nas ku sobie (w sensie przyjaźni) zgadzamy się w wielu względach
Henia
Dokładnie tak samo myślę!
Bahus
Sarenka
Odp: Odp: Odp: Walentynki 2011
msewka
A Natala wrzesień jest może ciekawszym miesiącem na wesele, miałaś ładniejszą pogodę.
A w lutym nie ma "r", więc niby nie ma szczęścia w związku (to nie jest moje zdanie, tylko opinia zabobonnych ludzi), a ja jestem przykładem,że tak nie jest.
I pewnie nie ja jedna.
Natala1210
Ewcia my we wrześniu mamy rocznicę ślubu też 15-ta.!