Ja też jestem za........... wspominałam już nie raz, że na niektórych właśnie takich małych zdjęciach, na pierwszym planie jest napis , a drugi plan mało widoczny.
Zwracam sie z gorącą prośbą do Redakcji i osób władnych w tym względzie by przemyśleć zmianę w Regulaminie dotyczacą wielkosci zdjęć dostawianych do przepisów . Chodzi o nagminne wstawianie przez niektórych miniaturek zdjęć co po pierwsze nie pozwala rozpoznać dokładnie potrawy na zdjęciu i kompletnie mija sie z celem bo nic nie obrazuje . Po drugie ( nie chcę tu absolutnie nikogo obrazić ale czasem tak jest że miniaturki dają sie kopiować z niektórych stron a już ,, otworzone zdjecia nie " .
Robiacemu zdjęcie do swojego przepisu nie sprawia różnicy w jakiej wielkosci zdjecie wstawia - mało tego powinno autorowi zależeć by jego zdjęcia były jak najbardziej czytelne .
Stawiam pod rozwagę zmiane w Regulaminie tak by albo system nie naliczał punktów za zdjęcia poniżej określonej wielkosci , albo by MOderatorzy nie dopuszczali takich zdjęć do opublikowania .
Podniesie to na pewno poziom artystyczny strony i zamieszczanych na niej przepisów , a w Nas przestanie wzbudzać irytację fakt usiłowania obejrzenia czegoś co ma przez pół zdjęcia napis z nazwą portalu a pod spodem nie wiadomo co - bo za małe zeby zobaczyć.
Z punktu widzenia Moderatorów to też szkopuł przy sprawdzaniu przepisów przy wstawieniu.
Wielkość zdjęć przy przepisach
Obserwuj wątekOdp: Wielkość zdjęć przy przepisach
alaaa
Odp: Odp: Wielkość zdjęć przy przepisach
misia14
Odp: Wielkość zdjęć przy przepisach
edytaha
zbysiowa
zewa
Odp: Odp: Wielkość zdjęć przy przepisach
Pyza
bajtek
Wielkość zdjęć przy przepisach
Babciagramolka
Robiacemu zdjęcie do swojego przepisu nie sprawia różnicy w jakiej wielkosci zdjecie wstawia - mało tego powinno autorowi zależeć by jego zdjęcia były jak najbardziej czytelne .
Stawiam pod rozwagę zmiane w Regulaminie tak by albo system nie naliczał punktów za zdjęcia poniżej określonej wielkosci , albo by MOderatorzy nie dopuszczali takich zdjęć do opublikowania .
Podniesie to na pewno poziom artystyczny strony i zamieszczanych na niej przepisów , a w Nas przestanie wzbudzać irytację fakt usiłowania obejrzenia czegoś co ma przez pół zdjęcia napis z nazwą portalu a pod spodem nie wiadomo co - bo za małe zeby zobaczyć.
Z punktu widzenia Moderatorów to też szkopuł przy sprawdzaniu przepisów przy wstawieniu.
Co o tym myślicie ?