Zebranie o oceny

Obserwuj wątek

Odp: Odp: Zebranie o oceny

misia53
  • misia53

• Przepisy: 345
  • Artykuły: 0
ulcia21 napisał(a):

Wiec ja wole swoje przepisy miec dla siebie.....A czemu ....juz Wam wytlumacze.....Przepis/przepraszam/ jakis ,mieso salatka,zupa KTOS doda np.oregano, a,ja dodam duzo papryki i niby juz cos innego,,,,,,,,,,,,,,,Przeczytalam na tej naszej stronce mase przepisow i widze,ze to jest wszystko to samo tylko rozni sie przyprawami/zazwyczaj/ i wiele potraw jest DOKLADNIE sciagnietych z ksiazek.........lub z czasopism.N.P Twarozek/////////////.Kupujemy bialy ser ,a co tam dodamy to juz nasza sprawa jeden lubi na slodko inny na ostro,a jeszcze inny nie lubi bialego sera.I co mam dodac mase przepisow bo dostane PUNKTY|I moze kubekPrzepraszam kubek kupie za 3zl i nie chce sie OSMIESZAC................Przepraszam ale ja bym duzo przepisow zlikwidowala bo sa powielane.Zycze smacznego.i sorki

ulcia pogłaskałaś mnie po serduchu, myślę tak jak Ty!
A kto hurtem pisze wiadomo , że tego nie robi.

Odp: Zebranie o oceny

ulcia21
  • ulcia21

• Przepisy: 68
Wiec ja wole swoje przepisy miec dla siebie.....A czemu ....juz Wam wytlumacze.....Przepis/przepraszam/ jakis ,mieso salatka,zupa KTOS doda np.oregano, a,ja dodam duzo papryki i niby juz cos innego,,,,,,,,,,,,,,,Przeczytalam na tej naszej stronce mase przepisow i widze,ze to jest wszystko to samo tylko rozni sie przyprawami/zazwyczaj/ i wiele potraw jest DOKLADNIE sciagnietych z ksiazek.........lub z czasopism.N.P Twarozek/////////////.Kupujemy bialy ser ,a co tam dodamy to juz nasza sprawa jeden lubi na slodko inny na ostro,a jeszcze inny nie lubi bialego sera.I co mam dodac mase przepisow bo dostane PUNKTY|I moze kubekPrzepraszam kubek kupie za 3zl i nie chce sie OSMIESZAC................Przepraszam ale ja bym duzo przepisow zlikwidowala bo sa powielane.Zycze smacznego.i sorki

Odp: Odp: Odp: Zebranie o oceny

kasandra6 napisał(a):

wiosenka 50 napisał(a):

No niestety niektorzy pisza przepisy na ilosc a nie na jakosc hahaha . Np co 2 minuty a nawet co 1 minute wpisuja przepisy hehe , jak to mozliwe , kopiuja z neta

Niektórzy maja swoje przepisy na innych stronach, a pyzatym to zależy kiedy przepis został zatwierdzony uważam że powinny być dodawane przepisy sprawdzone bo potem ktoś wykonuje dana potrawę a tu się okazuje ze nadaje sie ona tylko do kosza jak dla mnie to dziwne te niektóre oceny

Jeśliby " ...być dodawane przepisy sprawdzone bo potem ktoś wykonuje dana potrawę a tu się okazuje ze nadaje sie ..."
to korony niektórym "XXXmistrzom" trzeba by było zrzucić

kasandra6
  • kasandra6

• Przepisy: 399
wiosenka 50 napisał(a):

No niestety niektorzy pisza przepisy na ilosc a nie na jakosc hahaha . Np co 2 minuty a nawet co 1 minute wpisuja przepisy hehe , jak to mozliwe , kopiuja z neta

Niektórzy maja swoje przepisy na innych stronach, a pyzatym to zależy kiedy przepis został zatwierdzony uważam że powinny być dodawane przepisy sprawdzone bo potem ktoś wykonuje dana potrawę a tu się okazuje ze nadaje sie ona tylko do kosza jak dla mnie to dziwne te niektóre oceny

Sarenka
  • Sarenka

• Przepisy: 571
  • Artykuły: 1
Nie zgodze sie z Toba, ze kopiuja je tylko z internetu. Mam jakies ksiazki kucharskie, zbiory przepisow z zeszytow, przepisy z czasopism itp. Jest tego tyle, ze nie starczyloby mi miesiaca na wpisanie ich tutaj. Wiekszosci z tych przepisow nie wyprobowalam, moglabym je wstukiwac, gdybym zaczela brac udzial w gonitwie o punkty, czy tez jakies nagrody, tak jak to robia co niektorzy. Wiem, chociazby ze skarg na forum, ze sa osoby, ktore bezczelnie kopiuja przepisy ze zdjeciami od innych uzytkownikow portali kulinarnych. Ale sa tez osoby, ktore spisuja przepisy (czesto niedokladnie) z gazet czy ksiazek. Przyznam. ze nie budza one we mnie wiekszego zainteresowania.

misia53
  • misia53

• Przepisy: 345
wiosenka 50 napisał(a):

to wcale nie jest śmieszne

wiosenka 50

Bogusia
  • Bogusia

• Przepisy: 0
45Kazik napisał(a):

kober napisał(a):

Ludzie to maja nasrane we łbach. Zeby dostac kubek prosza o oceny swoich przepisow - i potem sa na pierszym miejscu chociaz przepis nierewelacyjny. A ja tam w tym tygodniu wole przepis Glumandy na łososia a nie ten zebrany.
Zainteresujcie sie, co? Zeby wygrane byly sluszne.Tu sie glosuje:
http://ludzie.gotujmy.pl/najlepsze-przepisy/

A jeszcze na dodatek lecąc na ilość wstawiają ( niektórzy takie gnioty że "1" jest super oceną.
Pozdrawiam

To prawda. Gdzieś natknęłam się na przepis , w którym w składnikach było: makaron, słoik sosu (jakiegoś-tam , nie pamiętam) ser żółty i to chyba wszystko.Ku mojemu zdziwieniu widniała ocena 5. To faktycznie przepis Glumandy powinien mieć 10 (przynajmniej)

kober napisał(a):

Ludzie to maja nasrane we łbach. Zeby dostac kubek prosza o oceny swoich przepisow - i potem sa na pierszym miejscu chociaz przepis nierewelacyjny. A ja tam w tym tygodniu wole przepis Glumandy na łososia a nie ten zebrany.
Zainteresujcie sie, co? Zeby wygrane byly sluszne.Tu sie glosuje:
http://ludzie.gotujmy.pl/najlepsze-przepisy/

A jeszcze na dodatek lecąc na ilość wstawiają ( niektórzy takie gnioty że "1" jest super oceną.
Pozdrawiam

dobry napisał(a):

hmm.. no ale chyba oceniajac przepis odnosimy ocene do danego typu dania/napoju
dzieki temu moze byc herbata dobra na 5 (porownywana z innymi herbatami) i obiad dla calej rodziny dobry na 5 (porownywany z innymi obiadami)
w przeciwnym wypadku skomplikowane dania zawsze by dostawaly 4-5, przystawki 2-3, a np. proste desery 1, pomimo, ze by byly bardzo smaczne
nie oceniamy stopnia zlozonosci tylko przyjemnosc z degustacji

Jakoś nie mogę zrozumieć tego cytuje jeszcze raz Twoje słowa:

"... chyba oceniajac przepis odnosimy ocene do danego typu dania/napoju ..."

jeśli przepis nie jest tym czym powinien być to ...to co, lepiej nie oceniać
Bo w odwecie dostanie się cztery "negatywy"
Pozdrawiam

Odpowiedz na/ edytuj Zebranie o oceny