próbowałaś zrobić kurczaka z serem i estragonem? Ja kiedyś spróbowałam i jest to coś niesamowitego (oczywiście nie sam estragon, kurczaka najpierw lekko przyprawić) [/quotA
A wstawiłaś przepis na tego kurczaka? Kurczak już mi "opatrzył" w dotychczasowych wersjach, więc chętnie wypróbuje Twój przepis!
Heniu, a próbowałaś zrobić kurczaka z serem i estragonem? Ja kiedyś spróbowałam i jest to coś niesamowitego (oczywiście nie sam estragon, kurczaka najpierw lekko przyprawić)
Ja tez w swojej kuchni uzywam wiele ziół i przypraw...świżych i suszonych....ostatnio eksperymentuje z pieprzem seczuańskim oraz z popularnymi ziołami Małgorzatki ale ja je dopiero niedawno odkryłam....
Odp: Odp: Zioła i przyprawy - co i do czego dodajecie?
Ja podobnie jak bunia.. uzywam bardzo dużo ziółek i przypraw.. jedne czesciej inne mniej w zależności od potrzeb ..
a propo ziółek ... czy suszyl ktoś jałowiec? i jaki zrywać? bo widzę że u sąsiadki bardzo obrodzil w owoce i pomyslalam zeby troszke sobie zerwac.
jałowca jeszcze nie suszyłam ale wg mnie nalezy to robić najlepiej w półcieniu na powietrzu,gdy pogoda nie sprzyja to w suszarce lub piekarniku(drzwiczki uchylone) temperatura nie powinna przekraczać 40 stopni; owoce nalezy często przegarniać. Do suszenia zbieramy owoce dojrzałe ale zdrowe,gdzies czytałam,ze powinny po potrzasaniu gałazką spadać same...
Zioła i przyprawy - co i do czego dodajecie?
Obserwuj wątekOdp: Odp: Odp: Zioła i przyprawy - co i do czego dodajecie?
Joanna0
Henia
A wstawiłaś przepis na tego kurczaka? Kurczak już mi "opatrzył" w dotychczasowych wersjach, więc chętnie wypróbuje Twój przepis!
Odp: Zioła i przyprawy - co i do czego dodajecie?
Lidka
zurawik91
Odp: Odp: Odp: Zioła i przyprawy - co i do czego dodajecie?
caroline1983
Domyślam sie juz po samym jego składzie
Babciagramolka
A sprawdź czerwone to dopiero jest poezja
misia14
misia14
jałowca jeszcze nie suszyłam ale wg mnie nalezy to robić najlepiej w półcieniu na powietrzu,gdy pogoda nie sprzyja to w suszarce lub piekarniku(drzwiczki uchylone) temperatura nie powinna przekraczać 40 stopni; owoce nalezy często przegarniać. Do suszenia zbieramy owoce dojrzałe ale zdrowe,gdzies czytałam,ze powinny po potrzasaniu gałazką spadać same...
caroline1983
luna19
a propo ziółek ... czy suszyl ktoś jałowiec? i jaki zrywać? bo widzę że u sąsiadki bardzo obrodzil w owoce i pomyslalam zeby troszke sobie zerwac.