wedith1

wedith1

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 300]

Francuskie bułeczki z jabłkami

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Rbię je bardzo często, są przepyszne!!!!

Francuskie bułeczki z jabłkami

Składniki:

Francuskie bułeczki z jabłkami

 

  • 1 opakowanie ciasto francuskie,
  • 5 sztuk jabłka,
  • 1 łyżka cukier waniliowy,
  • 1 łyżka cynamon Prymat,
  • 1 łyżka cukier,
  • 1 łyżeczka masło,
  • białko,
  • cukier puder do posypania

Sposób przygotowania:

Francuskie bułeczki z jabłkami
Jabłka kroimy w kostkę, 3/4 podsmażamy na patelni na maśle, posypujemy cukrem, cukrem waniliowym, cynamonem, jak będą miękkie dodajemy pozostałe jabłka i podsmażamy jeszcze 3-5 minut.

Ciasto francuskie dzielimy na 8 części, na każdą porcję układamy farsz z jabłek, sklejamy, smarujemy białkiem, pieczemy w rozgrzanym piekarniku w temp 180stopni ok 15 minut.

Na koniec posypujemy cukrem pudrem. Smacznego!