ziutula

ziutula

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1008]

Francuskie ciastka z dżemem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Ciasto francuskie mam zawsze w lodówce lub zamrażarce, na szybko mam upieczony z różnymi dodatkami deser.

Francuskie ciastka z dżemem

Składniki:

Francuskie ciastka z dżemem

 

  • ciasto francuskie 2 opakowania,
  • marmolada wieloowocowa 1 opakowanie,
  • żółtka 2 sztuki,
  • cukier puder - ile potrzeba

Sposób przygotowania:

Francuskie ciastka z dżemem
Ciasto francuskie w rulonie rozwinąć, podzielić na kwadraty ostrym nożem.

Na każdy kwadrat nałożyć przez cały środek dżem lub marmoladę.

rogi kwadratów bzałożyć na dżem, układać na blaszce z papierem do pieczenia, posmarować roztrzepanym żółtkiem.

Piekarnik nagrzany na 200C, grzanie góra/dół, wstawić blachę i piec około 35-40 minut, wystudzone posyapć cukrem pudrem.