Sposób przygotowania:
Gulasz wołowy z czerwoną soczewicą
Mięso na gulasz bardzo drobno kroję, najlepiej z jak najmniejszą ilością tłuszczu. Do garnka o grubym dnie wlewam olej, dodaję przyprawy, mieszam i dodaję mięso. Smażę by pory mięsa się pozamykały. Następnie wlewam 4 szklanki wody. Dodaję przyprawy oraz kostkę rosołową.
Gotuję na małym ogniu aż mięso będzie miękkie ok 1.5 godziny. Dodaję przecier pomidorowy. Następnie dodaję startą marchewkę, warzywa chińskie oraz wypłukaną soczewicę. Dodaję do garnka.
Gotuję jeszcze na małym ogniu ok 20 min. Posypuję natką pietruszki.
Podaję z kaszą kuskus.
Gotuję na małym ogniu aż mięso będzie miękkie ok 1.5 godziny. Dodaję przecier pomidorowy. Następnie dodaję startą marchewkę, warzywa chińskie oraz wypłukaną soczewicę. Dodaję do garnka.
Gotuję jeszcze na małym ogniu ok 20 min. Posypuję natką pietruszki.
Podaję z kaszą kuskus.