kloruś

kloruś

Złoty Ekspert
[Przepisów: 945]

Francuskie różyczki

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 9

Pięknie wygląda, jest szybka w przygotowaniu i bardzo smaczna. Czy można chcieć czegoś więcej od przekąski?

Francuskie różyczki

Składniki:

Francuskie różyczki

podstawowe

  • opakowanie ciasta francuskiego
  • 15 dag salami (najlepiej o małej średnicy)
  • ketchup pikantny
  • czarny pieprz
  • jajko

Sposób przygotowania:

Francuskie różyczki
Ciasto francuskie rozwijamy i kroimy w poprzek w paski o szerokości około 2cm. Każdy kawałek smarujemy warstwą pikantnego ketchupu.

Na paskach ciasta układamy plasterki salami tak aby nachodziły na siebie. Rolujemy salami z ciastem tworząc różyczki. Gotowe układamy na blasze wyłożonej papierem do pieczenia.

Całość smarujemy rozkłóconym jajkiem. Pieczemy około 15 minut w 210 stopniach C.