2milutka

2milutka

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1493]

Francuskie rurki z kremem

  • 6
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 10

Proste do zrobienia francuskie rurki z kremem które zadowolą każdego łasucha....

Francuskie rurki z kremem

Składniki:

Francuskie rurki z kremem

 

  • 1 opakowanie ciasta francuskiego-nie mrożonego
  • 250 g śmietany kremówki
  • 1 śmienat fiks
  • 1 cukier waniliowy
  • 1 łyżka cukru pudru
  • 3 łyżki cukru brązowego trzcinowego

Sposób przygotowania:

Francuskie rurki z kremem
Ciasto francuskie rozwijamy z rulonu i kroimy na wąskie około 1,5-2 cm paseczki.Nawijamy na metalowe grube rurki wcześniej wysmarowane lekko margaryną tak aby paseczki ciasta nachodziły na siebie.Grubo sypiemy cukrem trzcinowym lekko dociskając do ciasta. Układamy na blaszce do pieczenia i wkładamy do nagrzanego piekarnika do 200*c i pieczemy około 20 minut na złocisty kolor.Po upieczeniu zdejmujemy z rurek delikatnie aby nie połamać,wykręcając zgodnie z kierunkiem nawijania paska. Krem: Schłodzoną kremówkę ubijamy ze śmietan fiksem i cukrem pudrem na sztywno,pod koniec dodajemy cukier waniliowy i wszystko razem miksujemy.Szprycę do tortów napełniamy śmietaną i napełniamy środek rurki.Możemy chwilę schłodzić je w lodówce. Smacznego!