Sposób przygotowania:
Francuskie rurki z kremem
Ciasto francuskie rozwijamy z rulonu i kroimy na wąskie około 1,5-2 cm paseczki.Nawijamy na metalowe grube rurki wcześniej wysmarowane lekko margaryną tak aby paseczki ciasta nachodziły na siebie.Grubo sypiemy cukrem trzcinowym lekko dociskając do ciasta. Układamy na blaszce do pieczenia i wkładamy do nagrzanego piekarnika do 200*c i pieczemy około 20 minut na złocisty kolor.Po upieczeniu zdejmujemy z rurek delikatnie aby nie połamać,wykręcając zgodnie z kierunkiem nawijania paska. Krem: Schłodzoną kremówkę ubijamy ze śmietan fiksem i cukrem pudrem na sztywno,pod koniec dodajemy cukier waniliowy i wszystko razem miksujemy.Szprycę do tortów napełniamy śmietaną i napełniamy środek rurki.Możemy chwilę schłodzić je w lodówce. Smacznego!
edytaha
edytaha
Rureczkę oczywiście, a nie foremkę :D
2milutka
Tak sie rozpędziłaś ze i metalową rurkę zjesz:D
edytaha
Hahahaha
Ela Dz
Mnie też się marzyły...jak wreszcie kupiłam...zrobiłam ze dwa razy...i leżą...:D
2milutka
tak bywa:) Ja też nie robię za często ale od czasu do czasu warto sobie przypomnieć o nich:D