Sposób przygotowania:
Francuskie sakiewki na słodko
Ciasto rozwałkowujemy i kroimy w kwadraty.
Po środku każdego kawałka kładziemy po łyżeczce masy krówkowej. Następnie sklejamy ciasto najpierw zaklejając jego rogi formując je ku górze, następnie boki ciasta.
Blachę do pieczenia wykładamy pergaminem i układamy na niej francuskie sakiewki.
Wierzch ciasta smarujemy wodą lub rozmęconym jajkiem.
Piekarnik nastawiamy na 200 stopni i pieczemy sakiewki na złoty kolor.
Po upieczeniu sakiewek odkładamy je do przestygnięcia i posypujemy cukrem pudrem.
Po środku każdego kawałka kładziemy po łyżeczce masy krówkowej. Następnie sklejamy ciasto najpierw zaklejając jego rogi formując je ku górze, następnie boki ciasta.
Blachę do pieczenia wykładamy pergaminem i układamy na niej francuskie sakiewki.
Wierzch ciasta smarujemy wodą lub rozmęconym jajkiem.
Piekarnik nastawiamy na 200 stopni i pieczemy sakiewki na złoty kolor.
Po upieczeniu sakiewek odkładamy je do przestygnięcia i posypujemy cukrem pudrem.