Sposób przygotowania:
Francuskie ślimaczki
Gruszkę obrać, wydrążyć gniazda nasienne i razem z serem pleśniowym pokroić w drobną kostkę. Natkę pietruszki umyć, osuszyć i drobno posiekać. Połączyć wszystkie pokrojone składniki. Dodać całe jajko, wiórki kokosowe,sól, pieprz i wymieszać.
Płat ciasta francuskiego rozwinąć i równomiernie wyłożyć na nim przygotowany farsz.
Ciasto zwinąć w rulon i ostrym nożem pokroić w plastry ok. 1 cm. Ułożyć na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Piec przez 20 min. w temp. 200 stopni.
Podawać na ciepło lub na zimno.
Płat ciasta francuskiego rozwinąć i równomiernie wyłożyć na nim przygotowany farsz.
Ciasto zwinąć w rulon i ostrym nożem pokroić w plastry ok. 1 cm. Ułożyć na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Piec przez 20 min. w temp. 200 stopni.
Podawać na ciepło lub na zimno.