IrenaM

IrenaM

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 195]

Ślimaczki francuskie z łososiem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Francuskie ślimaczki o wyrazistym smaku łososia idealne na wielkie i małe przyjęcia.

Ślimaczki francuskie z łososiem Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Ślimaczki francuskie z łososiem

 

Sposób przygotowania:

Ślimaczki francuskie z łososiem
Na gotowym cieście francuskim (po rozwinięciu) układamy plastry łososia zostawiając z jednego brzegu 2 cm bez łososia i posypujemy świeżo zmielonym kolorowym pieprzem. Ciasto zwijamy w rulon (od przeciwległego boku do pustych 2 cm), smarujemy roztrzepanym żółtkiem i posypujemy sezamem z każdej strony. Kroimy na plastry o grubości ok 1,5 cm (mogą się zgnieść podczas krojenia, nie ma to znaczenia, ponieważ podczas pieczenia i tak wrócą do pierwotnej krągłości.) Układamy na blaszce tak aby po wyrośnięciu się ze sobą nie stykały. Pieczemy wg. wskazówek na opakowaniu ciasta francuskiego. Zjadamy na ciepło lub zimno. Smacznego!
Ślimaczki francuskie z łososiem
Na gotowym cieście francuskim (po rozwinięciu) układamy plastry łososia
Ślimaczki francuskie z łososiem
Ciasto zwijamy w rulon i posypujemy sezamem z każdej strony.
Ślimaczki francuskie z łososiem
Kroimy na plastry o grubości ok 1,5 cm
Ślimaczki francuskie z łososiem
Pieczemy wg. wskazówek na opakowaniu ciasta francuskiego

Tagi:

ciasto