Bernadetta

Bernadetta

Złoty Ekspert
[Przepisów: 947]

Francuskie ślimaczki z serem

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 7

Szybka przekąska z ciasta francuskiego

Francuskie ślimaczki z serem Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Francuskie ślimaczki z serem

 

  • 2 płaty gotowego ciasta francuskiego
  • 3 łyżeczki koncentratu pomidorowego
  • duża garść świeżej bazylii
  • 1 duży ząbek czosnku
  • sól
  • pieprz
  • 1 łyżeczka cukru
  • 3 duże plastry sera żółtego
  • masło do posmarowania brytfanny

Sposób przygotowania:

Francuskie ślimaczki z serem
Liście bazylii dokładnie płuczemy i drobno siekamy. Dodajemy do koncentratu pomidorowego wraz z cukrem i przeciśniętym przez praskę czosnkiem. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Ciasto rozwałkowujemy i smarujemy przygotowaną pastę, Ser kroimy w drobne paseczki, posypujemy posmarowane pomidorową pastą kawałki ciasta. Zwijamy ruloniki, tniemy na około 1 cm kawałki. Brytfannę smarujemy masłem i układamy na niej ślimaczki z ciasta francuskiego. Pieczemy około 15 minut w tamperaturze 170 stopni.
Francuskie ślimaczki z serem
Liście bazylii dokładnie płuczemy i drobno siekamy. Dodajemy do koncentratu pomidorowego wraz z cukrem i przeciśniętym przez praskę czosnkiem. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem.
Francuskie ślimaczki z serem
Ciasto rozwałkowujemy i smarujemy przygotowaną pastę, Ser kroimy w drobne paseczki, posypujemy posmarowane pomidorową pastą kawałki ciasta.
Francuskie ślimaczki z serem
Zwijamy ruloniki, tniemy na około 1 cm kawałki. Brytfannę smarujemy masłem i układamy na niej ślimaczki z ciasta francuskiego.

Tagi:

sery ciasto ser