slodkokwasnakuchnia1

slodkokwasnakuchnia1

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1012]

Pasta do pieczywa

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Smaczna i prosta do przygotowania pasta śniadaniowa. Składa się z jajek, wędzonej makreli i majonezu oraz przypraw.

Pasta do pieczywa

Składniki:

Pasta do pieczywa

 

  • 2 jajka ugotowane na twardo
  • pół średniej makreli wędzonej
  • 2 łyżki majonezu
  • 1 łyżka szczypiorku pokrojonego
  • szczypta soli i pieprzu
  • pół łyżeczki kurkumy

Sposób przygotowania:

Pasta do pieczywa
Jajka obieramy ze skorupek i kroimy w drobną kostkę. Przekładamy do miseczki.

Oddzielamy mięso ryby od ości. Dokładnie sprawdzamy czy nie ma ości i rwiemy w palcach na małe cząstki.

Dodajemy do jajek. Mieszamy i dodajemy szczypiorek, sól, pieprz i kurkumę, mieszamy.

Na koniec dodajemy majonez i mieszamy razem. Smacznego.