SUPERPRZEPIS

Francuskie świderki z kabanosem

  • 3
         
ocena: 5/5 głosów: 8
Francuskie świderki z kabanosem

Bardzo łatwa i szybka przekąska, która idealnie sprawdzi się dla niespodziewanych gości. Jej przygotowanie zajmie dosłownie kilka minut.

Składniki:

Francuskie świderki z kabanosem

 

  • opakowanie ciasta francuskiego
  • około 15 kabanosów
  • pesto pomidorowe
  • ostra papryka
  • jajko

Sposób przygotowania:

Francuskie świderki z kabanosem
Ciasto francuskie kroimy w paski o szerokości około 1cm. Paski smarujemy cienko pomidorowym pesto i doprawiamy ostra papryką. kabanosy okręcamy ciastem tworząc świderki i układamy na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Smarujemy rozkłóconym jajkiem i posypujemy dowolnymi ziołami. Pieczemy do zarumienienia w 225 stopniach C.