Sposób przygotowania:
Francuskie tosty z twarożkiem i gruszkąEtap 1
Gruszki obrać, pozbawić gniazd nasiennych, pokroić w półplasterki. Brązowy cukier rozsypać na suchej patelni. Podgrzewać na małym ogniu, aż cukier się roztopi i lekko ściemnieje. Do karmelu wrzucić gruszki. Podgrzewać dalej, aż karmel się rozpuści, a gruszki zmiękną.
Etap 2
Jajka wbić do miski, rozbełtać, wymieszać z solą. W jajkach maczać kromki chleba tostowego.
Etap 3
Kłaść je na rozgrzany na patelni olej. Smażyć na rumiano z obu stron.
Etap 4
Twaróg przełożyć do miseczki, rozgnieść widelcem, wymieszać ze śmietaną, dosłodzić do smaku cukrem.
Etap 5
Tosty podawać z twarożkiem i karmelizowaną gruszką.